Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Jeugdoptocht eert "Tante" Lies
Dit jaar is ie terug van weggeweest. De speciale Jeugd optocht op zaterdag 13 Februari 2010. Omdat tante Lies in Oss een begin heeft gemaakt van het Carnaval voor de Jeugd, wordt de te winnen wisselbeker aan haar opgedragen. Op Woensdag 27 januari 2010 houdt de organisatie van de Jeugd optocht een informatieve avond voor alle deelnemers en potentiele deelnemers. Alle scholen wijk en buurtverenigingen maar ook individuele deelnemers zijn van harte welkom.
Wijer leze
Oscaris VI onthuld als Jeugdgrootvorst bij de Raauw Ossekar
Zondagmiddag zijn in de Hille de nieuwe Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar en zijn Adjudant bekend gemaakt. In de al vaak gebruikte ossekar werden zij –nog onzichtbaar- binnengetrokken door de meisjes van de minidansgarde. De twee jongens die met het carnaval bij de jeugd voorop zullen gaan zijn Kevin Janssen en Niels . Kevin is 12 jaar en zit samen met zijn vriend Niels op de Polderhof. Allebei zijn zij bij Scouting Ussen. Kevin was vorig jaar de Jeugdadjudant en is nu dus gepromoveerd tot Jeugdgrootvorst.
Wijer leze
Narrekappen, dansles en heel veel ander nieuws
Enkele leden van de Technische Commissie SCVO , de commissie fondsenwerving en de Raad van Elluf hebben zaterdag met het plaatsen van vele narrenkappen het Osse centrum versierd. Heel Oss en alle bezoekers van het centrum kunnen zien dat Carnaval weer voor de deur staat. Met dank aan de sponsors. Ook de jongeren zullen weten dat carnaval in aantocht is. Op dinsdag 26 januari komen Prins Rob I en zijn adjudant Koert naar het Maaslandcollege. In de grote pauze van 12.40 uur tot 13.10 uur delen zij “Vrij “- kaartjes uit voor CarnaBal in Sportcentrum Rusheuvel. CarnaBal vindt plaats op 14 februari in Sportcentrum Rusheuvel van 20.00 tot 24.00 uur.
Wijer leze
Arno Smits ondernemer van het Jaar
Tijdens het business Gala in theater de Lievekamp is Arno Smits van Smits Opleidingen door Burgemeester Klitsie benoemd tot Ondernemer van het Jaar . Jorg Zwaans, eigenaar van de firma Begra, is deze avond uitgeroepen tot veelbelovend ondernemer van het jaar. Jorg lijkt op het eerste gezicht wat minder bekend, maar was adjudant van de jeugdprins in 1996. Natuurlijk willen wij beide heren feliciteren met hun uitverkiezing.
Wijer leze
DE OSSE CARNAVALSKRAKERS GRATIS DOWNLOADEN
Zondagmiddag zullen vanaf 16.30u de zes beste Osse carnavalskrakers voor ieder die ze horen en hebben wil, gratis van het internet te halen zijn. Dan wordt de website met de winnende zes nummers van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival gelanceerd door Grootvorst Wiljan dun Urste. P.C.S. De Raauw Ossekar uit Oss is bijzonder tevreden met de mogelijkheid deze originele muziek aan een breed publiek te kunnen aanbieden.
Wijer leze
Pronkzitting uitverkocht!?
​Gaat het nu dan nu toch echt gebeuren? Ja hoor, het scheelt niets meer: De Osse Eigen PronkZitting (OEPZ) is bijna uitverkocht. Voor de uitvoering van zaterdag is er geen kaart meer te krijgen. Wilt u toch getuigen zijn van dit Mega-spektakel, in het kleinste theater van Oss, zorg dan dat u zo snel mogelijk een kaartje voor vrijdag te pakken krijgt. Dit jaar vindt OEPZ plaats op 15 en 16 januari in het ‘t Oude Theater.
Wijer leze
Hartnekkig Tog?! wint MKF
Van de acht aangemelde kapellen kwamen uiteindelijk slechts vijf op het podium. Door ziekte, een gebroken kaak en het slechte weer konden drie kapellen niet meespelen. Wat Hartnekkig Tog er niet van weerhield om met een zeer klein puntenverschil toch te winnen. Slechts 0,2 punt verschil was er tussen nummer één en de Koppersnellers uit Berlicum.
Wijer leze
S.C.V.O. presenteert de 40ste Osse Pronkzitting
A-meezing Concert carnavalesk Op zaterdag 6 februari a.s. zal de 40ste pronkzitting van de S.C.V.O weer van start gaan. Dit jaar is het hoofdthema ’a-meezing concert carnavalesk’. De ingeslagen weg van drie jaar geleden is verder uitgebouwd tot een waar carnavalesk meezing spektakel. De grootste verandering dit jaar is de locatie. Er is gekozen voor de Groene Engel, die een meer huiskamer biedt aan ons evenement. Dit jaar kan er tijdens de show een drankje genuttigd worden en vrolijk meegezongen worden met een breed scala aan artiesten.
Wijer leze
​50+ bal wordt weer een groot succes
Het 50+ bal, dat op zondag 31 januari 2010 aanstaande voor de tweede maal plaatsvindt, beloofd weer een groot succes te worden. De organisatie heeft, na het succes van 2009, wederom beslag kunnen leggen op de beroemde Bossche carnavalsformatie ‘DE KLEINKEINDER’. “De reacties op hun optreden op het 50+ bal tijdens carnaval 2009 waren dermate positief dat we besloten hebben ze direct vast te leggen voor 2010.”, aldus de organisatie. Ook de Splinters, die voor de muzikale noten zorgden, treden het komende seizoen weer op onder hun oorspronkelijke naam ‘BOEMERANG’.
Wijer leze
Maaslands kapellen festival in d'n Iemhof
​Al voor de veertiende keer organiseert de Raauw Ossekar het Maaslands Kapellen Festival. Op 9 januari zal wijkcentrum D’n Iemhof in Oss weer bol staan van carnavalsmuziek. Het Festival is een wedstrijd waarvan de winnaar zich “Maaslands Kapel van 2010” mag noemen. De winnaar van vorig jaar, de Fluutjes uit Bussum, komt voor de tweede keer de eer verdedigen en zal zeker proberen de wisselbeker in bezit te houden.
Wijer leze
Ut 4e Groat Oss Neijjaorsfist!
​Na drie succesvolle jaren wordt Ut Groat Oss Neijjaors feest in een nieuw jasje gestoken. Anders dan voorgaande jaren, zal de muzikale invulling verzorgd worden door een zanger in combinatie met een DJ. Het is natuurlijk geen carnavalsfeest als er geen blaaskapel aanwezig is en daarom zullen onder andere De Klooiers wat echte carnavalsnummers de zaal inblazen.
Wijer leze