Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 18 jan 2010

Oscaris VI onthuld als Jeugdgrootvorst bij de Raauw Ossekar

Zondagmiddag zijn in de Hille de nieuwe Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar en zijn Adjudant bekend gemaakt. In de al vaak gebruikte ossekar werden zij –nog onzichtbaar- binnengetrokken door de meisjes van de minidansgarde. De twee jongens die met het carnaval bij de jeugd voorop zullen gaan zijn Kevin Janssen en Niels . Kevin is 12 jaar en zit samen met zijn vriend Niels op de Polderhof. Allebei zijn zij bij Scouting Ussen. Kevin was vorig jaar de Jeugdadjudant en is nu dus gepromoveerd tot Jeugdgrootvorst.
​Hobby’s van hem zijn auto’s en computers.  Niels is – als hij niet buitenspeelt- ook basketballer. Op hun liefhebberijen werd door hun collega – hoogheden uit Oss en Berghem slim ingespeeld. Zo daagden prins Tobias en adjudant Wes de kersverse Jeugdgrootvorst uit tot het raden van automerken. Wessel, Cas en Laurie zetten Niels volop in beweging met een parcourtje basketballen op het podium. Beide jongeheren slaagden voor de test. Een optreden van hun eigen Ieniemienies, de jongste dansgarde van de Raauw Ossekar, luidde het begin van een leuk carnavalsseizoen voor de jeugd in de Hille in.

Na de onthulling werd ook de eerste officiële CD van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival uitgereikt aan Stadsprins Rob en Adjudant Coert. Met deze uitreiking hebben de heren nog even wat werk, want hoewel voorzien van het drukwerk, is de CD nog geheel leeg. Zij zullen de zes beste nummers zelf moeten downloaden van de website waar de liedjes gratis aangeboden worden aan alle liefhebbers van carnavalsmuziek en van de Osse nummers in het bijzonder. Dit keer wordt voor het eerst de muziek niet op een geluidsdrager geproduceerd en verkocht, maar kunnen via www.kliknieuws.nl alle nummers digitaal gedownload worden.