Agenda
Er zijn nog geen data bekend.

Nieuwsbrief_38

Nieuwsbrief SCVO

Jaargang 9, nummer 38 – 1 oktober 2017
 

Deze nieuwsbrief heeft vooral een functie voor de interne communicatie binnen de SCVO. Via deze nieuwsbrief worden nieuws en wetenswaardigheden onderling uitgewisseld. Iedereen die zich inzet voor het Osse carnaval kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren over de eigen activiteiten. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan allen die zich hiervoor via de website hebben aangemeld. De redactie van de nieuwsbrief is in handen van de commissie PR en voorlichting van de SCVO. Voor het inzenden van kopij en meer informatie: Kathleen Fransen, e-mail: nieuwsbrief@scvo.nl.

De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op 19 november 2017. Kopij hiervoor dient uiterlijk op zondag 12 november 2017 aangeleverd te worden, klik hier voor nadere instructies.

Volg het meest actuele nieuws van de SCVO dagelijks via  en 


Presidentiële column

Ossekoppen en Ossenekskes, Alaaf!

Ossekoppen, alaaf,

Een van de leukere taken van de President is het proces rond het kiezen van een Stadsprins. Dat mag ik doen door mijn functie als voorzitter van de Geheimraad, een zorgvuldig gekozen gezelschap van - met mij - zeven leden: twee bestuursleden van de SCVO, een oud Stadsprins, een lid van een carnavalsclub, een muzikant uit een kapel en iemand uit de Osse bevolking. Een prachtig voorbeeld hoe we samenwerken in het Osse Carnaval.

Dit jaar heeft de geheimraad een extra taak gekregen, namelijk het voordragen van een kandidaat Boerenbruid. Degene die deze mooie rol op zich neemt mag op haar beurt een bruidegom kiezen, zoals de Stadsprins zelf zijn adjudant uitkiest. En ik kan u zeggen, ze kwamen met een prima lijstje kandidates. Inmiddels heeft ze haar jawoord gegeven., net als de Stadsprins en Adjudant.

De komende anderhalve maand hebben enkele Ossekoppen dus een prachtig geheim en bereiden ze zich in alle stilte voor op hun mooie taak in het 54e seizoen. Ondertussen zijn we allemaal alweer druk bezig met de voorbereidingen. Op Facebook en in app-groepen wordt volop gecommuniceerd en gespeculeerd, er sijpelt nieuws door over nieuwe en al bekende evenementen. Ik kan daar alleen maar van genieten, van die parallelle Carnavalswereld waar we met zijn allen vol passie veel energie in steken, waaruit we op ons beurt weer energie putten ook in het dagelijks leven meer te doen dan een ander.

Ik kijk uit naar weer een mooi 54e jaar Ossekoppenrijk, het jaar vóór ons vijfde carnavalsjubileum. We gaan het weer laten zien aan de Ossekoppen, onder het motto 'Kèkt Oss gaon!'. We mogen er immers best trots op zijn, op ons Ossekoppenrijk!

Robert-Jan Steegman,
President SCVO

Alaaf!


Prinselijke column

Beste Ossekoppen en Ossenekskes,

Een laatste carnavalsgroet

De laatste uren van mijn prinsenbestaan tikken langzaamaan weg. Ik, mijn Adjudant Igor, en onze dames blikken voldaan terug op het afgelopen carnavalsseizoen.

Het was dik de moeite waard en we hebben intens genoten. Vele nieuwe verbindingen zijn ontstaan en met velen hebben we dat mooie verbroederingsfeest gevierd. Dank je wel dat wij jullie Prins en Adjudant mochten zijn.

Muziek is de rode draad in ons leven, zonder muziek is er geen carnaval. Ik zal mij als nieuwbakken voorzitter van Muziekvereniging Hartog blijven inzetten om de muziek tot in lengte van jaren te laten klinken en Hartog op welke manier dan ook haar steentje te laten bijdragen om het lokale carnaval muzikaal te ondersteunen.

Inmiddels zijn de nieuwe Prins en Adjudant zich in stilte aan het voorbereiden op hun seizoen en met weemoed denk ik terug aan die beginperiode, waarin je nog tegen niemand mag zeggen dat je door de geheimraad bent gekozen. Deze voorbereidingsperiode was goud en ik wil de nieuwe Prins en Adjudant meegeven om van elk moment te genieten. Want voor je het weet is het voorbij.

Wij wensen dit nieuwe duo heel veel succes en geniet-momenten toe, en hopen ze tijdens het nieuwe seizoen vaak te treffen. Onze dank gaat uit naar een ieder die dit voor ons mooie carnavalsseizoen “Alle Remmen L'Oss” mogelijk heeft gemaakt. Wij hebben zin in het nieuwe carnavalsseizoen en wij hopen jullie vaak tegen te komen.

Alaaf,

Prins Bennie d’n Urste
Adjudant Igor


Boeren column

Ossekoppen en Ossenekskes,

Wat een lekkage teweeg kan brengen! Onze harten sloegen over van geluk toen we elkaar zagen… Ze vlogen letterlijk in het rond.

De verloving heeft ons nog wat slapeloze nachten bezorgd. Onze ouders vonden het mar niks, maar die wisten wij te overtuigen met de liefde die wij voor elkaar voelden.

Met een kippenpak aan samen naar ons vrijgezellen feest. Samen op de loopfiets over d’n Heuvel met Bennie d'n Urste en Igor in onze kielzog. We gingen van kroeg naar kroeg, koekhappen, Jenga, spijkerpoepen niets was te dol.

Een liefdesserenade voor mijn lieve Katrijn dat vond ze lief en fijn.

Onze trouwdag was een groot feest! Ik ging mijn lieve Katrijn halen met m’n versierde werkfiets vol ballonnen, kiepen, buizen, eieren, en natuurlijk hadden we een biertje voor onderweg. Na wat slap geouwehou van Adriaan, zijn we als de kippen gaan eten bij het Cityhotel. Met de trouwkoe op weg naar het Ossenkopplein. Met als tussenstop de “Binnenstad”; hier werden we muzikaal verrast door de muziekkapel “Honger en dorst”. Toen op weg naar het Ossekoppenplein waar we door een mooie toespraak van Bennie d’n Urste zijn getrouwd. Mooie ringen, lekkere taart, en veel lieve en gezellige mensen, hebben onze trouwdag onvergetelijk gemaakt.

Dank jullie wel Commissie Boerenbruiloft, vrienden en iedereen die betrokken is geweest.

Wij kijken samen vanuit ons liefdesnestje terug op een gezellige tijd, we hebben veel plezier mogen beleven, heerlijk genoten en bijzondere dingen meegemaakt.

Alaaf!
Pieke van de Kiepeboer en Katrijn van de Loodgieter.


Kort nieuws uit het Bestuur

  • SCVO-app
    Sinds 11-september heeft SCVO een eigen App. Bedoeld om makkelijker contact te kunnen leggen met andere vrijwilligers binnen de SCVO. Daarnaast kunnen we vanuit het bestuur makkelijker informatie delen naar delen van of de hele SCVO. Inschrijven op activiteiten kan ook via de App. Mocht je als SCVO-vrijwilliger nog geen uitnodiging voor de app hebben ontvangen, meldt het dan even aan vice-president@scvo.nl dan kunnen we alsnog zorgen dat je een uitnodiging ontvangt. Vergeet vervolgens niet je persoonlijke gegevens in de app te controleren en aan te vullen.
  • Ossekoppen Stamtafel
    Ook gingen we op 11-09 van start met de eerste Ossekoppen Stamtafel. De ontvangst bij onze residentie was zeer goed ! De volgende editie is wederom bij H3x11 op 11 oktober aanstaande. Iedereen is welkom en even laten weten dat je er bij bent kan via de SCVO-app.

Voor meer informatie: Twan Goossens, e-mail: vice-president@scvo.nl.


Urste Deinsdag

Dinsdag 3 oktober 2017, Lievekamp, aanvang 19:45 uur

Het Bestuur van de Stichting CarnavalsViering Oss “De Ossekoppen”, het College van Prefessers van de Ossekoppen Akademie, de Osse Volksuniversiteit en de Lievekamp nodigen u uit voor de Urste Deinsdag, de officieuze opening van het 54e Seizoen Openbaar Carnaval in Oss.

Op deze dinsdagavond 3 oktober a.s. staat de carnavalstraditie als onderdeel van de Osse volkscultuur centraal.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.45 uur Inloop in het Theatercafé van de Lievekamp
20.11 uur Start van de zitting van de Ossekoppen Akademie in de Rabo Zaal.
21.45 uur Einde programma zaal

Agenda van de zitting:
1. Opening door President tevens voorzitter (qq) van de Ossekoppen Akademie,
2. Afscheid ZDH Bennie I
3. Tonrede President: de ‘State of the Ossekoppenrijk’ van het Osse Carnaval
4. Ingekomen stukken: kandidaat Achtste Prefesser
5. Orasie van dun Zeuvende Prefesser Peter van Hoogstraten. Titel ’Alles wat ik zou kunnen zeggen, maar niet zou doen’
6. Behandeling Orasie door de Prefessers van de Ossekoppen Akademie.
7. Installatie Zeuvende Prefesser door Voorzitter en Peddel Ossekoppen Akademie
8. Sluiting.

Aansluitend is er in het Theatercafé de gelegenheid om de nieuwe Prefesser te feliciteren, na te praten, en vast een voorproefje te nemen op het 54e seizoen Openbaar Carnaval in het Ossekoppenrijk.

Urste Deinsdag is inmiddels uitverkocht.


D'n Osse Beerpong

Vrijdag 13 oktober 2017, Café Bellevue, aanvang 19:30 uur

Na het grote succes van de eerste editie in 2016, komen de Krinkelkoppen met d'n Osse Beerpong 2nd edition.

Wie wordt d'n Osse Beerpongkampioen van 2017? Jullie? Schrijf je in en doe mee of zorg in ieder geval dat je erbij bent op deze oergezellige avond! Naast de eeuwige roem als d'n Osse Beerpongkampioen 2017, zijn er diverse prijzen te winnen.

Inschrijven per team van 2 personen kan tot en met vandaag 1 oktober 2017, bij Café-Zaal Bellevue of per e-mail naar penningmeester@krinkelkoppen.nl

Inschrijfgeld â € 10,- per persoon te voldoen bij inschrijving. Osse Beerpong 2017


Nieuw evenement 't Ken Net

Woensdag 25 oktober 2017, Café Bellevue, 20:30 uur

Nieuw - leuk - samen! Op 13 januari organiseren wij FAQ de carnavalskwis. Een nieuwe bijzondere interactieve avond voor en door carnavalsverenigingen.

Graag pakken we van CV 't Ken Net het initiatief om samen met alle carnavalsverenigingen en kapellen een vrolijke avond op te zetten. Nieuw, Leuk en Samen!! Om het extra leuk te maken vragen we aan iedere vereniging om op 25 oktober aanstaande aanwezig te zijn vanaf 20.30 uur in Bellevue.

Wil jij ook meer weten en erbij zijn? Kom naar Bellevue en krijg het eerste biertje van ons! Graag tot ziens op woensdag 25 oktober.

Voor meer informatie: bestuur@tkennet.nl


Nieuwe Grootvorst Krinkelkoppen

Zaterdag 4 november 2017, Café Bellevue, 20:00 uur
Zondag 5 november 2017, Café Bellevue, 11:00 uur

Op zaterdag 4 november a.s. zal tijdens het 11/11 bal van de Krinkelkoppen bekend worden gemaakt wie hen dit seizoen zal voorgaan als Grootvorst. Vanaf 20.00 uur zal in café-zaal Bellevue het feest losbarsten, en de Krinkelkoppen kennende wordt dit met zekerheid een mooi feest.

De volgende ochtend op zondag 5 november om 11.00 uur, doen we dat feestje nog eens dunnetjes over. Dan worden in café-zaal Bellevue prominenten en minder prominenten uit de Krinkelkoppen en andere carnavals-organisaties gedoopt door de kersverse Grootvorst van de Krinkelkoppen.

Voor meer informatie: Twan Roelands, Secretaris P.C.V. De Krinkelkoppen Oss secretariaat@krinkelkoppen.nl


Gevraagd: Webdeveloper Commissie PR&Voorlichting

Ben jij of ken jij iemand die met HTML en PHP overweg kan? Affiniteit heeft met carnaval? En het leuk vindt om mee te draaien in een jong team van vrijwilligers?

Voor de websites www.scvo.nl en www.halfvastenoptochtoss.nl zijn we op zoek naar iemand die ons kan helpen met de ontwikkeling van deze websites. Binnen de commissie PR & Voorlichting liggen deze taken nu bij één persoon. Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft hij er helaas minder tijd voor, daarom zijn we op zoek naar een webdeveloper die samen met de huidige de taken op zich kan nemen.

Wat kun je verwachten? Vanuit de commissie PR & Voorlichting ondersteuning vanuit een coördinator online, twee content managers, twee mensen die je van visuals kunnen voorzien, nog twee social media managers, een hoop gezelligheid en geouwehoer en het meest belangrijke:

Een heel enthousiast Ossisch carnavalswereldje! Je bent welkom op alle feestjes! Glitter! Glamour! Geel! Blauw! Dus ben je of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het ons weten, we horen het graag!

Voor meer informatie: Kathleen Fransen, coördinator online, e-mail: online@scvo.nl