Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >

Ossekoppenplein op d'n Heuvel

Sinds vorig jaar hebben wij een nieuw Ossekoppenplein op de Eikenboomgaard in Oss, Ook dit jaar zullen hier onze feesten plaatsvinden!  Met overdag gezelligheid voor het hele gezin, en elke avond feest met echte carnavalsartiesten. Zowel in de tent op het Ossekoppenplein als bij Onsz, de Groene Engel en Bellevue worden net als andere jaren door diverse carnavalsverenigingen 's avonds allerlei carnavalsfeesten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.  Heb je nog geen kaartjes of ben je op zoek naar verdere informatie? Kijk voor de avondprogrammering op www.ossecarnaval.nl en dan zien we je snel.

Vrijdag 17 februari 2023: Heuvelklets & Het Foute Bouwersbal

Het concept van Heuvelklets is eenvoudig! We verwelkomen onze gasten om 13.11 uur in zes kroegen in het Osse centrum. Na wat eerste biertjes en Brabantse worstenbroodjes worden de gasten daarna onder muzikale begeleiding van een dweilkapel in polonaise opgehaald voor het feest op de Heuvel. In de tent staan voor de deelnemende bedrijven, met elk 11 gasten, eigen tafels met Heuvelkletsbierpullen klaar. Om 14.11 uur is dan de aftrap van 3-uurtjes onvervalste carnaval met een keur aan artiesten! Voor de editie 2020 zijn dat de Gebroeders Rossig, Laura Ross, Vier Viltjes en Pap & Pudding. Om 17.11 uur is de afsluiting met, nieuw dit jaar, de bekendmaking van de leukst verklede tafel of groep. Ook dit jaar kunnen onze ruim 500 gasten rekenen op een topmiddag carnaval met bier, heerlijke hapjes en veel slappe klets!
Na drie edities is de populariteit van dit evenement bij de Osse bedrijven zo groot dat begin november 2019 het bordje ‘uitverkocht’ al op de deur kon.

Op het Ossekoppenplein is deze vrijdagavond Het Foute Bouwersbal. Och jee, wat heeft iedereen weer staan zwoegen in die bouwhallen. Maar niks zo fijn op ons Ossekoppenplein als met een opgelucht gevoel te kunnen luisteren naar niemand minder dan: Marko Kraats, Rene Schuurman en de Kapotte Kachels! Je hoeft je niet te schamen voor de verfspetters op je jas, voor je kapotte handen van het kippengaas, nee pak lekker een biertje en ga Dubbel L'Oss.

Zaterdag 18 februari 2023: Keinderdweilen en de Jeugdoptocht & Hossen in de Tent

Dacht je dat er na de jeugdoptocht op Carnavalszaterdag niks meer te beleven was? Dan heb je het mis! Want als de Jeugdoptocht op zijn bestemming is gaat daar het feest verder. In de tent ontvangen Jeugdprins Wayn  en zijn Adjudant Bent alle deelnemers van de Jeugdoptocht maar ook alle andere kinderen. Dé start van het Keinderdweilen op het Ossekoppenplein, alweer
Wat is Keinderdweilen eigenlijk? Voor € 7,50 kun je een dweilkaart kopen bij de kassa in de tent. Met die kaart kun je bij de kraampjes die in de tent staan lekkere traktaties halen. We beginnen pas als prins  zijn dweilkaart heeft gekregen.
Als het feest om 17.00 uur wordt afgesloten met de uitreiking van de prijzen van de loterij (van de nummers op de dweilkaarten) en de wedstrijd voor de slimmeriken, worden ook de prijzen voor de Jeugdoptocht uitgereikt.

Hoe mooi kan het zijn: Met het jaarthema Dubbel L'Oss, kunnen we zaterdagavond weer Hossen in de Tent op ’t Ossekoppenplein! We houden niet van lange rijen aan de kassa, we houden niet van files op de snelweg, maar we houden wél van polonaise. Wij vieren feest, dus weg met die malaise! Deze tweede editie van Hossen in de Tent staat helemaal in het teken van de meezingers en gezelligheid. En met Jan Biggel, Ferry de Lits, Pap en Pudding en De 4-viltjeswordt dat gegarandeerd een groot succes.

We hebben nog een mooi evenement voor je Alaaf! bij Onsz  met oa Q-music het foute uur, Gasse en Adriaan en The Allstarz en goed nieuws dit feest gaat door tot in de late uurtjes!

 

Zondag 19 februari 2023: De Grootstedelijke Optocht met prijsuitreiking & Het Betere Feest

Zondagmiddag 19 februari, een van de hoogtepunten van 5 dagen Carnaval: de Grootstedelijke Optocht trekt als een kleurrijk lint door de straten van Oss. Dit jaar vanwege de werkzaamheden op het Walplein hebben we een nieuwe route. Start is dit jaar vanaf het gemeentehuis en gaat via de bioscoop,boterstraat,oostwal via de hooghuisstraat naar het eindpunt op de eikenboomgaard. Wanneer de Grootstedelijke Optocht is afgelopen zullen ook de deelnemers, aanhang en publiek naar het Ossekoppenplein komen in afwachting van de prijsuitreiking. Het feestje zal dan een FEEST worden! Wie zal er tot de winnaars horen? 

‘Weer beter?’ Ben je gek joh, ‘t Betere Feest is nooit ziek geweest! Op zondagavond gaat het Betere feest van start bij Onsz, En dit jaar is het feest tot in de late uurtjes sluting is om 0300

Op het Ossekoppenplein kan je naar Het Zotter op zondag feest.  Hier kan je genieten van Wesley Broens,Etienne en Tim Schalkx

Maandag 20 februari 2023: Sokkenbal en Dweilmaondag

Maandagmorgen is het weer vroeg dag – ook de kinderen, want voor hen wordt het Sokkenbal gehouden. Dat wordt, net als vorig jaar, gehouden in de tent op de eikenboomgaard – het Ossekoppenplein. Om 10.00 uur gaat de tent open en 10.30 begint het feest echt. Met om 11.00 het eerste optreden met veel lokaal talent! Samen met Jeugdprins Wayne , Adjudant Bent en alle kinderen met een carnavalshart.
In de grote tent gaan we los en hossen naar hartelust, maar als je het leuker vindt om rustig wat moois te maken, kan dat zeker ook, in de kleine tent. Op die manier kan iedereen, groot en klein, gezellig meedoen. En het kost 7,50 euro! Daarvoor bouwen we met z'n allen een groot feest!
 

Op maandagmiddag is het weer zover, vanaf 14.00 uur is het Dweilmaondag! In een lange polonaise mag je alle kroegen door om die dweilkaart vol stempels te krijgen. Bij de café’s worden weer felbegeerde buttons uitgedeeld aan de deelnemers, een tastbaar bewijs dat je aan deze tocht der tochten hebt meegedaan. Er zijn twintig van deze prachtige buttons te verzamelen dus als fanatiekeling kun je je lol op. Gâde mee? Of blijf je op het Ossekoppenplein plakken? Want met zanger Etienne en coverband Session is daar ook genoeg te beleven.
Om lange rijen aan de kassa’s te voorkomen kun je op www.ossecarnaval.nl voor € 7 al een ticket voor Dweilmaondag kopen. Dit Dweil-ticket is straks eenvoudig aan een speciale kassa in te wisselen voor een échte dweilkaart. 
Alleen op vertoon van een dweilkaart krijg je toegang tot zowel het Ossekoppenplein als de café’s. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot 23.00 uur, de minimum leeftijd is 16 jaar en naast de dweilkaart is legitimatie voor iedereen verplicht.
Heb je bij minimaal 11 café’s buttons en stempels verzameld? Lever dan je kaartje in op het Ossekoppenplein, vergeet vooral niet je naam en telefoonnummer erop te zetten en win leuke prijzen! De prijsuitreiking vindt plaats om 19.30 in de tent op ’t Ossekoppenplein.

Dinsdag 21 februari 2023: Boerenbruiloft en Laotste Uurkes

Het bruidspaar met gevolg wordt om 14.30 uur verwacht op het Ossekoppenplein. De bruiloftsgasten in de tent zijn dan al lang opgewarmd, en voorzien van een hapje en een drankje. Net als voorgaande jaren zal de ceremoniemeester alles in goede banen leiden. Stadsprins Teun I zal het bruidspaar in de onecht verbinden. Na het uitwisselen van de ringen is het tijd voor taart! Het paar mag gefeliciteerd worden en zij zullen de welbekende klompjes uitdelen.  En er mag gedanst worden!

Jup… en dan zit het er bijna op. Het is dinsdagavond. De boeren zijn getrouwd, d'n Os is verbrand. Uw Laotste Uurkes zijn geslagen. Maar pink die tranen weg en feest nog 1 avondje mee om het feest der feesten te gedenken. Het Osse Carnaval is nog nét niet ten einde en dus maken we er op ’t Ossekoppenplein een memorabele avond van met het Tranenbal. Zing, dans, spring. Huil, bid, lach. En bewonder! Het enige dat we van je moeten vragen is veul zin en goeie schik, want: Entree is gratis!