Agenda
Er zijn nog geen data bekend.
Terug dinsdag, 11 nov 2014

Elfde van de elfde, 11.11 uur

Stichting Carnavals Viering Oss wenst iedereen een prachtig carnavalsseizoen. Alle carnavalsverenigingen van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe grootvorsten en adjudanten. Maak er een mooi feestje van dit jaar!
Een stukje geschiedenis
​Op 11 november (de elfde van de elfde), om precies 11:11 uur, begint het carnavalsseizoen. In Nederland wordt deze start van het seizoen in vrijwel iedere carnavalvierende plaats met een zekere ceremonie gevierd. De reden voor deze datum ligt bij het getal 11, dat van oudsher als het getal van dwazen en gekken wordt beschouwd.

Waarschijnlijk omdat het 1 minder is dan 12, het getal van perfectie — met 11 ben je dus net niet perfect. Zelfs het woord gekkengetal heeft precies elf letters en speelt daarom een belangrijke rol tijdens het carnaval. Er is een Raad van Elf, die jaarlijks voor het eerst vergadert op 11-11 om 11.11 uur ('s avonds). De carnavalskreet Alaaf! zou een verbastering zijn van elf.

11/11 bal
Kom allen naar het 11/11 BAL van SCVO, waar de bekendmaking van de 51e Stadsprins plaats zal vinden. Oss, wurrúm? Durrúm!