Agenda
Halfvasten Feesten zaterdag 2 maart 2024 vanaf 20:00
Ossekoppenplein
15de Dansfestival zondag 3 maart 2024 vanaf 12:00
Hooghuis-Zuid
Halfvastenoptocht zondag 3 maart 2024 vanaf 13:11
Centrum Oss
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >

halfvastennieuwsbrief_7

Jaargang 4, nummer 7 – 16 oktober 2016

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 maal per seizoen, in oktober, eind november, begin januari en twee weken voor de Osse Halfvasten. De Halfvasten Nieuwsbrief heeft vooral een functie voor de interne communicatie onder deelnemers en organisatie. Via deze nieuwsbrief worden nieuws en wetenswaardigheden onderling uitgewisseld. Iedereen die deelneemt aan de Osse Halfvastenoptocht kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan alle (oud-)deelnemers en organisatoren van de Osse Halfvasten, en naar alle abonnees van de nieuwsbrief van de SCVO. De redactie van de nieuwsbrief is in handen van de commissie PR en voorlichting van de SCVO. Voor meer informatie: Kathleen Fransen, e-mail: pr@scvo.nl.

De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op 27 november 2016. 

Volg het actuele nieuws over de Osse Halfvasten dagelijks via  ,  en 


Hou ut vrij en ben er 18 en 19 maart 2017 bij

In het weekend van 19 maart 2017 gaan alle remmen l'Oss rondom de Osse halfvastenoptocht. Op zaterdag 18 maart kunnen deelnemers en andere halfvastenvierders elkaar ontmoeten tijdens het feest. De line-up is nog niet bekend, maar dat het net als de afgelopen jaren weer knalfeest wordt, beloven we. Zondag 19 maart zien we je graag bij de grootse Halfvastenoptocht. Kom en zie met eigen ogen of deze feestelijke optocht nog kleurrijker, mooier, groter, carnavalesker en vrolijker is als de afgelopen jaren En natuurlijk gaan we ook dan de tent in, rondom de prijsuitreiking doen we het feest van gisterenavond nog eens dunnetjes over.

Dus hou het vrij, en ben er beide dagen bij.

 


Osse Halfvastenoptocht 2017

Het carnavalsseizoen moet nog enigszins op gang komen, maar de meeste wagenbouwers zijn al menig vrij uur te vinden in hun grote of kleine, oude of nieuwe, schuur, loods of bedrijfshal. In eerste instantie natuurlijk om te schitteren in lokale en regionale optochten tijdens de vier zotte dagen.

Maar hoe mooi zou het zijn om met die wagens en andere creaties, waar met zoveel toewijding en liefde maanden aan gewerkt is, een halve vasten later nog een keer alle remmen los te laten gaan?! Dat kan op zondag 19 maart 2017; dan trekken de mooiste groepen en praalwagens uit het hele land door de straten van Oss. En wie er dan de beste en mooiste blijkt te zijn....... De concurrentie is groot, maar dat maakt de wedstrijd extra spannend.


Uitslag Halfvastenoptocht 2016

Wat was het een kleurrijke optocht 6 maart 2016, met zoveel allemachtig prachtige deelnemers.

De jury koos als winnaars:

1 C.V. Dubbel D (Wagens) 720 punten

2 C.V. 't Ken Net (Wagens) 709 punten

3 De Wijk (Loopgroep Groot) 686 punten

De volledige uitslag is hier te vinden.


Versterking Commissie Osse Halfvastenoptocht

De Commissie Halfvastenoptocht is uitgebreid met 4 enthousiaste mannen die commissievoorzitter Jeroen de Lang gaan ondersteunen bij de voorbereiding en organisatie van dit fantastische feestweekend.
Niek Reijnders, Cees van Boekel, Erik ter Braak en Thom de Jong. Hieronder stellen 3 van hen zich voor.

Cees van Boekel: Al een aantal jaar ben ik fanatiek aanwezig in de polonaise. Maar buiten carnaval om is een leuk feestje altijd gezellig! Dat moet dan wel worden georganiseerd! En dat gaan we met de commissie voor jullie regelen!

 

Erik ter Braak: Ik ben Erik en ben geboren en getogen in Oss. Hoewel ik uit een carnavalsfamilie kom ben ik pas vanaf het ontstaan van CV ’t Ken Net fanatiek carnaval aan het vieren. Lange tijd heb ik actief gebouwd aan de creaties waarmee wij op carnavalszondag door Oss gereden en gelopen hebben. Sinds 2013 woon ik samen met mijn vriendin Hanneke die ook lid is van CV ’t Ken Net en in 2015 hebben wij een dochter gekregen die Jara heet. Vanaf dit jaar ga ik mezelf ook inzetten om van de Halfvasten een mooi feest te maken die nog vele jaren op de kalender zal staan.

 

Thom de Jong: De meeste mensen zullen mij niet kennen uit het “Carnavalswereldje”.
Deze in Rotterdam geboren jongen heeft het carnavalsbloed niet van thuis uit meegekregen. Maar dat betekend niet dat ik niet graag een feestje vier. Ik ben 31 lentes jong en in het dagelijks leven zit ik tussen de plantjes. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf als tuinontwerper.
Hopelijk kan ik met deze commissie een fantastisch Halfvasten evenement opzetten in 2017!
PS: Heel misschien herkennen mensen mij als ex-RV11lid en ex-Stadsgrootvorst….
Met Carnavalske groet!