Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >

halfvastennieuwsbrief_5

Osse Halfvasten Nieuwsbrief

Jaargang 3, nummer 5 – 5 februari 2016

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 maal per seizoen, begin oktober, eind november, begin januari en twee weken voor de Osse Halfvasten. De Halfvasten Nieuwsbrief heeft vooral een functie voor de interne communicatie onder deelnemers en organisatie. Via deze nieuwsbrief worden nieuws en wetenswaardigheden onderling uitgewisseld. Iedereen die deelneemt aan de Osse Halfvastenoptocht kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan alle (oud-)deelnemers en organisatoren van de Osse Halfvasten, en naar alle abonnees van de nieuwsbrief van de SCVO. De redactie van de nieuwsbrief is in handen van de commissie PR en voorlichting van de SCVO. Voor meer informatie: Kathleen Fransen, e-mail: pr@scvo.nl.

De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op 21 februari 2016. 

Volg het actuele nieuws over de Osse Halfvasten via       


Maak jij kans op een wildcart?

Al vier jaar is de Osse Halfvastenoptocht een belevenis voor publiek en deelnemers. Op zondag 6 maart 2016 trekt de Halfvastenoptocht voor de vijfde maal door het centrum van Oss. Een optocht van winnaars die nog geen afscheid kunnen nemen van de belevenis en het feest.

Ben je in je eigen stad of dorp eerste, tweede of derde geworden, of wil je een beroep doen op een wildcart?
Inschrijven voor de optocht kan via deze link, of mail naar optocht@halfvastenoptochtoss.nl.

Laten we ook van deze vijfde Osse Halfvastenoptocht een allemachtig prachtige belevenis maken voor grote getale deelnemers en publiek.


Osse Halfvasten 2016 opent met Halfvastenfeest in feesttent

Op zaterdag 5 maart om 19:30 uur opent in de Halfvasten-feesttent aan de Eikenboomgaard het Osse Halfvasten 2016 met het Halfvastenfeest.
Coverband Broadway en DJ Many More maken er die avond, samen met vele wagenbouwers uit Oss en de verre omtrek, een fantastisch feest van. Een feest dat, zo halverwege de vasten, niemand mag missen.
Met de Ossekoppenmuntjes, te koop aan de kassa's in de feesttent, kan ook in de andere horecagelegenheden in de Osse binnenstad betaald worden.
Kaarten voor dit openingsfeest van het Osse Halfvasten zijn â €5,00 in de voorverkoop te verkrijgen bij (in Oss) Vivaldi, De Ontmoeting, Opera Men en de CD Kiosk, (in Ravenstein) De Maasstad, (in Berghem) Silly's, (in Macharen) 't Vunderke, (in Lith) Hertog Jan, (in Oijen) Wimke, (in Herpen) Thekes, (in Heesch) 't Supertje, en (in Geffen) 't Akkertje. Aan de deur van de feesttent is entree die avond €7,50.


Osse Halfvastenoptocht allemachtig prachtig

Alleen de drie mooiste praalwagens en loopgroepen van iedere stad en ieder dorp, en natuurlijk zij die een wildcart hebben weten te bemachtigen, mogen deelnemen aan de Osse Halfvastenoptocht.
Dit zorgt ervoor dat de Osse Halfvastenoptocht ongekend mooi is. Een allemachtig prachtige Optocht, waarin wagenbouwers zich graag meten aan de andere deelnemers in de hoop ook in deze strijd bij de top te eindigen.
De Osse Halfvastenoptocht begint op zondag 6 maart om 13:11 uur en heeft dezelfde route als de Osse Grootstedelijke Optocht. Dit betekent dat de Osse Halfvastenoptocht net als de Osse Grootstedelijke Optocht deze keer vertrekt vanaf de Oostwal, net ten Noorden van het kruispunt met de Hooghuisstraat.
Het opbouwen van de wagens gebeurt nog steeds op de parkeerterreinen aan de Eikenboomgaard.


Gevelconcert kippenvel voor liefhebber Kapellenmuziek

Voor bezoekers van de Osse Halfvastenoptocht is er, na afloop, nog een heerlijke muzikale traktatie.
Voor wie van onvervalste kapellenmuziek houdt is een bezoek aan het Gevelconcert op de Eikenboomgaard op zondag 6 maart een aanrader.
Aan en vanuit de gevels van een aantal panden tussen Het Friethuys en Residentie De Ontmoeting beginnen vanaf 15:30 uur zo`n negen kapellen aan hun, speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerde, gezamenlijke repertoire.
De akoestiek van de gevels aan de Eikenboomgaard en de hoeveelheid instrumenten zorgen hierbij voor heel wat kippenvel-momenten.
Hierna gaat de muziekliefhebber door naar de feesttent, waar verschillende artiesten voor een mooi feestje zorgen.


Prijsuitreiking Halfvastenoptocht muzikaal feest

Zondag 6 maart is er vanaf 15:00 uur volop leven in de feesttent aan de Eikenboomgaard. Verschillende artiesten doen de naam van de tent eer aan, en maken er samen met het publiek en de deelnemers van de Halfvastenoptocht een mooi feest van.

Onder andere de 4 Viltjes, DJ Many More en Marco Kraats, bekend van de feesttopper "Mag ik dan bij jou", spelen voor en na de prijsuitreiking het tentdakdoek eraf. Voor de deelnemers van de optocht blijft de prijsuitreiking natuurlijk het spannende hoogtepunt van de avond; wie gaat er met de grote beker naar huis?!

De feesttent is heel de zondag gratis toegankelijk. Met de Ossekoppenmunten, te koop aan de kassa's in de feesttent, kan ook in de andere horecagelegenheden in de Osse binnenstad betaald worden.