Agenda
Er zijn nog geen data bekend.

halfvastennieuwsbrief_4

Osse Halfvasten Nieuwsbrief

Jaargang 3, nummer 4 – 29 november 2015

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 maal per seizoen, begin oktober, eind november, begin januari en twee weken voor de Osse Halfvasten. De Halfvasten Nieuwsbrief heeft vooral een functie voor de interne communicatie onder deelnemers en organisatie. Via deze nieuwsbrief worden nieuws en wetenswaardigheden onderling uitgewisseld. Iedereen die deelneemt aan de Osse Halfvastenoptocht kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan alle (oud-)deelnemers en organisatoren van de Osse Halfvasten, en naar alle abonnees van de nieuwsbrief van de SCVO. De redactie van de nieuwsbrief is in handen van de commissie PR en voorlichting van de SCVO. Voor meer informatie: Kathleen Fransen, e-mail: pr@scvo.nl.

De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op 10 januari 2016. 

Volg het actuele nieuws over de Osse Halfvasten dagelijks via  ,  en 


In welke categorie val jij

Natuurlijk zijn tijdens de Halfvastenoptocht de praalwagens de grootste blikvanger. Maar juist de deelnemers uit de andere categorieën maken dat we tijdens het Halfvastenweekend naar een afwisselende optocht kunnen kijken. Wat die categorieën dan zijn?

Loopgroep t/m 10 personen
Loopgroep vanaf 11 personen
Individueel
Muziekgezelschap
Jeugd
Prinsenwagen
Jeugdprinsenwagen
En natuurlijk carnavalswagen

Dus word je met carnaval eerste, tweede, of derde in je categorie, schroom dan niet en schrijf je in voor de Osse Halfvastenoptocht.
Want samen maken de deelnemers uit al deze categorieën een allemachtig prachtig mooie Halfvastenoptocht.


Vaste waarde

De Halfvastenoptocht trekt dit jaar voor de vijfde maal door het centrum van Oss. In deze vijf jaar hebben we verschillende bijzondere deelnemers mogen verwelkomen. Wat te denken van groepen uit IJsselstein (bij Utrecht) en Didam, en een muziekgezelschap uit Amersfoort.

Maar inmiddels hebben we ook een groot aantal vaste deelnemers. Vertegenwoordigers uit Oijen, Macharen, Beneden-Leeuwen, Lith, Geffen, Heesch, Overlangel, Herpen, Ravenstein, Deursen, Haren, Zeeland, Berghem zijn steevast van de partij.

Deelnemers als Doe mar Dillies en Gruweluk Kummeluk maakten de afgelopen jaren een oogstrelend geheel van de Osse Halfvastenoptocht. En ook dit jaar wordt het met de bijdrage van deze vaste waarde weer een allemachtig prachtige optocht.


Kwestie van smaak

Hé dat is mooi, je bent eerste, tweede of derde geworden in de carnavalsoptocht. Dan ga je je natuurlijk inschrijven voor de Osse Halfvastenoptocht op 6 maart 2016. Wat zou het mooi zijn als de jury je ook daar beloont met een prijs.

Maar waar let die jury nu eigenlijk op? Jureren is en blijft mensenwerk; een jurylid beoordeelt vanuit zijn/haar eigen smaak, voorkeuren en kennis. Maar er zijn wel vastgelegde categorieën bij de jurering van de deelnemers. De jurycategorieën van de Osse Halfvastenoptocht zijn:

Afwerking
Presentatie
Carnavalesk,

Nu maar hopen dat jou ideeën over afwerking, presentatie en carnavalsk overeenkomen met die van de juryleden. En daar kom je maar op één manier achter; inschrijven!


Inschrijven deelnemers

Al vier jaar is de Osse Halfvastenoptocht een belevenis voor publiek en deelnemers. Op zondag 6 maart 2016 trekt de Halfvastenoptocht voor de vijfde maal door het centrum van Oss. Een optocht van winnaars die nog geen afscheid kunnen nemen van de belevenis en het feest.

Inschrijven voor de optocht kan vanaf nu via deze link, of mail naar optocht@halfvastenoptochtoss.nl.

Laten we ook van deze vijfde Osse Halfvastenoptocht een allemachtig prachtige belevenis maken voor grote getale deelnemers en publiek.