Agenda
Er zijn nog geen data bekend.

halfvastennieuwsbrief_12

Jaargang 5, nummer 12 – 4 maart 2018

Deze nieuwsbrief verschijnt, onder voorbehoud, 4 maal per seizoen, begin oktober, eind november, half januari en een week voor de Osse Halfvasten. De Halfvastennieuwsbrief heeft vooral een functie voor de interne communicatie onder deelnemers en organisatie. Via deze nieuwsbrief worden nieuws en wetenswaardigheden onderling uitgewisseld. Iedereen die deelneemt aan de Osse Halfvastenoptocht kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan alle (oud-)deelnemers en organisatoren van de Osse Halfvasten, en naar alle abonnees van de nieuwsbrief van de SCVO. De redactie van de nieuwsbrief is in handen van de Commissie PR&Voorlichting van de SCVO. Voor meer informatie: Kathleen Fransen, e-mail: pr@scvo.nl.

De volgende Halfvastennieuwsbrief zal verschijnen in oktober 2018. 

Volg het actuele nieuws over de Osse Halfvasten via       


Halfvasten

Halfvasten, op de helft van de vasten, halverwege de periode tussen aswoensdag en Pasen. Dit jaar vieren we in het weekend van 10 en 11 maart de Osse Halfvasten. Halverwege de vasten, van oorsprong een tijd van soberheid en bezinning na het uitbundige feest van Carnaval, even de teugels laten vieren. Genieten van alle pracht die Carnaval nog heeft nagelaten, wagens, sfeer, feestvreugde, groepen, en carnavalsvierders. En genieten van de ontluikende lente, met hopelijk ook dit jaar weer de eerste waterige maar desalniettemin heerlijke zonnestralen.


Osse Halfvasten

Zondag 11 maart trekt de Halfvastenoptocht door de binnenstad van Oss. Deze optocht wordt, samen met de feesten in de tent op zaterdag en zondag en het Gevelconcert, beleefd als een mooie gezamenlijke afsluiting van het carnavalsseizoen. Halverwege de vasten roepen we in Oss nog even volmondig Kèkt Oss Gaon!Oss, en doen vier dagen Carnaval nog eens dunnetjes over.
De Osse Halfvasten wordt meer en meer een feest van saamhorigheid, niet alleen voor en met de carnavalsvierders in Oss maar zeker ook met de clubs uit de omliggende dorpen en zelfs ver daarbuiten. Een kleurrijk feest waar alle carnavalsverenigingen en –clubjes van groot Oss trots op mogen zijn.


Halfvastenfeest op zaterdag

Tijdens het Halfvastenweekend kun je op zaterdagavond lekker meeblèren met alle bekende nummers, gebracht door Coverband Baby Blue, de Lawineboys, Ramon Hermans en de Partyfriex. Na het daverende succes van vorig jaar, hebben we dit jaar voor een grotere tent gekozen met een nieuwe indeling. Ook worden de toiletvoorzieningen verbeterd.

Kaarten voor het Halfvastenfeest op zaterdag zijn verkrijgbaar bij Opera Men aan de Kerkstraat in Oss, en bij Het Lokaal in Oss online via www.hetlokaal-oss.nl/tickets en ter plaatse aan de bar.


Verreiker beschikbaar bij opbouw wagens

De Commissie Halfvasten stelt zondagochtend een verreiker ter beschikking aan de deelnemers. Deelnemers die gebruik willen maken van deze verreiker bij de opbouw van hun wagen, kunnen zich vooraf hiervoor aanmelden via halfvasten@scvo.nl onder vermelding van naam deelnemer en aantal minuten.


Optocht

Na zes succesvolle jaren zal dit jaar voor de zevende keer de Halfvastenoptocht in de straten van Oss te zien zijn. Komt dat zien: de mooiste Carnavalsgroepen uit de regio. Tijdens de Halfvastenoptocht mogen wij de nummers één, twee en drie uit de regio verwelkomen, en dat betekent grote concurrentie. Vorig jaar wonnen verschillende groepen uit Oijen de grote prijzen tijdens de Halfvastenoptocht. De vraag is nu dan ook: gaan die er dit jaar weer met de prijzen vandoor, of kaapt een van de andere deelnemers die voor hun neus weg?

Kèkt Oss Gaon en bewonder het allemaal tijdens de Osse Halfvastenoptocht op zondag 11 maart 2018 vanaf 13:11 uur.


Huub van Beers

Carnaval is al een paar weken voorbij, en ik ben dan ook weer in het gewone leven beland. Maar terugkijkend op het afgelopen Carnaval, ben ik ook zeer tevreden. Zeker met het behalen van de 1e prijs in Turfstekerslaand (Kaatsheuvel) bij de individuelen, paren en trio’s, en de 2e prijs in den Haaykaant (Raamsdonk) bij de individuelen en duo’s. Dit gaf mij het recht weer deel te nemen aan de Halfvastenoptocht in Oss, waar ook ik zeker naar uitkijk om met mijn creatie als proefkonijn deel te nemen.

Dit jaar doe ik al weer voor de 4e keer mee, en de afgelopen jaren ben ik 2 keer eerste geworden. 2 Jaar geleden met de slipmobiel en vorig jaar met het fornuis waar ik aan vast gebakken zat. Het is toch wel een hele eer, als je de 1e prijs in ontvangst mag nemen en zeker hier in Oss, waar je tussen allemaal winnaars loopt en vreemd publiek en dan toch zo beoordeeld wordt.

Maar wat ook van belang is, is dat iedereen, met zijn allen, een leuke optocht kan lopen, voor een altijd enthousiast publiek dat overal vandaan komt om nog eenmaal deze optocht te bewonderen. Wat ik vooral niet wil missen is de band met de andere clubs die ik elk jaar op deze dag weer tegen kom, en de gezellige feestavond na afloop van de optocht zodat men nog 1 keer het carnavalsgevoel kan beleven en afsluit met het gevoel dat het voor dit jaar weer goed is geweest.

ALAAF
Huub van Beers


C.V. Opbokken en C.V. De Maosmuizen

Wij als C.V. Opbokken en C.V. De Maosmuizen uit Oijen kijken met trots terug op een prachtige Osse Halfvastenoptocht in 2017. Na een zeer gezellig feest op de zaterdag begon voor ons die zondag met wat problemen. Tijdens het vervoer van de wagen van het Bokkenrijk naar het Ossekoppenrijk liep een wiel van de wagen af. Echter na wat herstelwerkzaamheden konden we onze reis gelukkig toch vervolgen. Door het enthousiaste publiek langs de kant waren onze opstartproblemen snel vergeten en hadden we een prachtige halfvastenoptocht. Na de optocht liepen de spanningen hoog op tijdens de prijsuitreiking in de volle tent. Met het winnen van de publieksprijs wisten we dat het een spannende strijd zou worden. Het dak ging er helemaal af toen bleek dat er een “Oijense clean sweep” was (top 3 uit Oijen). De kers op de taart was natuurlijk het winnen van de optocht en het mogen vasthouden van de, toch best wel heel erg zware, beker.

Na in 2017 dus onze eerste prijs in de Halfvastenoptocht te hebben veroverd gaan we dit jaar zeker proberen om onze titel te prolongeren. Echter met de gedegen concurrentie zal dat een zware taak worden. Met dit jaar als thema “Oijens Festival” gaan we er gegarandeerd één groot feest van maken op 11 maart!

Alaaf!


Boerecool

Wij hebben als groep vorig jaar mee gedaan aan de Osse Halfvastenoptocht. Dat vonden wij heel leuk en gezellig, daarom doen wij dit jaar ook weer mee.

Wij zij een groep van 10 mensen, wij zijn 13 of 14 jaar, en wij zijn dit jaar flink in de prijzen gevallen. We hebben 3x eerste en een keer de 5e prijs gehaald. Wij zijn al 11 jaar fanatiek en gezellig aan het bouwen.

Vorig hebben we voor het eerst meegelopen met de Halfvastenoptocht en gelijk de eerste prijs in de wacht gesleept. Het was een lange maar wel een mooie route met veel publiek.

De Halfvastenoptocht vinden wij een mooie optocht met mooie wagens en loopgroepen.

Groeten en tot 11 maart,
Boerecool


Prijsuitreiking muzikaal feest

Na de Halfvastenoptocht en aansluitend aan het Halfvastengevelconcert, is het tijd voor de feestelijke prijsuitreiking. Niet alleen het enthousiasme van de deelnemers maakt van de prijsuitreiking een feestje, ook de verschillende artiesten die het podium betreden zoals Franky Stardust en DJ Many More.

De tent zal weer langzaamaan vollopen met alle carnavalsverenigingen uit de omgeving. En natuurlijk wordt er 's avonds bekendgemaakt wie de mooiste wagen heeft laten zien. Na al het zweet van maanden knippen, plakken, naaien, zagen, en lassen, zullen we dan eindelijk weten wie zich de aller-, allerbeste uit het land mogen noemen.

Houdt voor de laatste nieuwtjes onze Facebookpagina in de gaten.


Gevelconcert door saamhorigheid Osse kapellen

Voortbordurend op een mooi initiatief en inmiddels muzikale traditie wordt dit jaar alweer voor de 5e keer het Gevelconcert georganiseerd op de Eikenboomgaard na afloop van de Halfvastenoptocht. Omstreeks 17:00 uur zal er door ca. 120 muzikanten uit de kapellen in Oss gezamenlijk een negental muzikale hoogstandjes ten gehore worden gebracht.

Hiermee bewijst de Osse carnavalsmuziek-scene zichzelf een grote dienst en de korte termijn waarop zij dit concert verzorgt getuigt van een grote mate van saamhorigheid. Met het Halfvastengevelconcert sluiten de muzikanten samen met de optochtdeelnemers, carnavalsclubs en het carnavalspubliek, Carnaval 2018 op een waardige manier af.

Alle 8 Osse kapellen nemen deel aan het Gevelconcert 2018; Kapel Kiep Kwajt, Dweilkapel de Klooiers, Bloaskapel de Krinkelbloazers, Dweilorkest de Blue Band, Feestkapel Vrüg Ligt, Blaaskapel Dazeikoe, Muziekkapel Hartnekkig Tog, en Dweilkapel de Derde Helft.

Dus namens alle Osse kapellen hierbij de uitnodiging om op 11 maart om ca 17:00 uur massaal te komen genieten van het gevelconcert 2018!