Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >

halfvastennieuwsbrief_10

Jaargang 5, nummer 10 – 8 oktober 2017

Deze nieuwsbrief verschijnt 4 maal per seizoen, in oktober, eind november, begin januari en twee weken voor de Osse Halfvasten. De Halfvasten Nieuwsbrief heeft vooral een functie voor de interne communicatie onder deelnemers en organisatie. Via deze nieuwsbrief worden nieuws en wetenswaardigheden onderling uitgewisseld. Iedereen die deelneemt aan de Osse Halfvastenoptocht kan zo op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt en tegelijk een ander informeren. De nieuwsbrief wordt per e-mail toegestuurd aan alle (oud-)deelnemers en organisatoren van de Osse Halfvasten, en naar alle abonnees van de nieuwsbrief van de SCVO. De redactie van de nieuwsbrief is in handen van de commissie PR en voorlichting van de SCVO. Voor meer informatie: Kathleen Fransen, e-mail: pr@scvo.nl.

De volgende nieuwsbrief zal onder voorbehoud verschijnen op 3 december 2017. 

Volg het actuele nieuws over de Osse Halfvasten dagelijks via  ,  en 


Hou ut vrij en ben er 10 en 11 maart 2018 bij

'Kèkt Oss Gaon', oftewel zie ons lopen, in het weekend van 11 maart 2018 rondom de Osse halfvastenoptocht. Want jij bent er toch ook weer bij!

Op zaterdag 10 maart zien deelnemers en andere halfvastenvierders elkaar tijdens het feest. De line-up is nog niet bekend, maar dat het evenals de afgelopen jaren een knalfeest wordt, beloven we. Zondag 11 maart zien we je graag bij de grootse Halfvastenoptocht. Kom en 'kèkt' met eigen ogen of deze feestelijke optocht nog kleurrijker, mooier, groter, carnavalesker en vrolijker is als de afgelopen jaren. En natuurlijk gaan we ook dan de tent in, rondom de prijsuitreiking doen we het feest van gisterenavond nog eens dunnetjes over.

Dus hou het vrij, en ben er beide dagen bij.

 


Osse Halfvastenoptocht 2018

Het carnavalsseizoen moet nog enigszins op gang komen, maar de meeste wagenbouwers zijn al menig vrij uur te vinden in hun grote of kleine, oude of nieuwe, schuur, loods of bedrijfshal. In eerste instantie natuurlijk om te schitteren in lokale en regionale optochten tijdens de vier zotte dagen.

Maar hoe mooi zou het zijn die wagens en andere creaties, waar met zoveel toewijding en liefde maanden aan gewerkt is, een halve vasten later nog een keer te zien 'gaon'?! Dat kan op zondag 11 maart 2018; dan trekken de mooiste groepen en praalwagens uit het hele land door de straten van Oss. En wie er dan de beste en mooiste blijkt te zijn....... De concurrentie is groot, maar dat maakt de wedstrijd extra spannend.


Uitslag Halfvastenoptocht 2017

Wat was het een kleurrijke optocht 19 maart 2017; deelnemers hadden bij het maken van hun creaties alle remmen los gegooid, met een fantastische optocht tot gevolg.

De jury koos als winnaars:

1 CV Opbokken & CV de Maosmuizen (1187 punten)
2 CV Dubbel D (1177 punten)
3 CV de Maosratten (1139 punten)

De volledige uitslag is hier te vinden.