Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 26 okt 2009

Maaslands Carnavals Liedjes Festival

Zaterdagavond 21 november barst om acht uur het muzikale geweld van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival weer los. Alle carnavaleske muzikale creativiteit is de laatste maanden weer geperst in een lied dat nog nooit iemand tevoren heeft gehoord. Wat het MCLF is er vooral voor een nieuw lied met een originele tekst. De Osse carnavalsvierders en muzikanten zijn daar zeer bedreven in en weten steeds weer het publiek te verrassen met een hoge kwaliteit. De carnavalsmuziek van eigen bodem is afwisselend, van Bossche Dreun tot zelfs Blues en Tango met vaak teksten die het Osse leven treffend neerzetten.

Negen deelnemende groepen durven het aan het podium te beklimmen en daar voor publiek en jury hun nieuwe creatie te zingen. Uitkomst van de avond is een hele serie prijzen, waarvan de meest begeerde de wisselbeker voor de beste is. Daarnaast zijn er nog de nieuwe publieksprijs, de presentatieprijs, de persprijs van weekblad Regio Oss en de poedelprijs. Maar voor deze worden uitgereikt is de avond gevuld met muziek van maar liefst zeven kapellen, waarvan een groeiend aantal met een eigen lied meedoet. Zo zullen Hartnekkig Tog, The Blue Band, de Klooiers, Vrûg Ligt, de Krinkelbloazers, de 3e Helft en Kiep Kwajt acte de presence geven. De laatstgenoemde heeft al drie jaar op rij de eerste prijs gewonnen, dus de verwachtingen over de andere deelnemers zijn hooggespannen. De kapellen begeleiden ook nog de carnavalsclubs Los Zand, de Krinkelkoppen en Doet Hier Iets terwijl ook oud-stadsprins Arno en adjudant Edward meezingen.

De beste zes nummers krijgen een opname in de studio aangeboden. De nummers zijn na de presentatie op 17 januari 2010 voor iedere liefhebber van eigen carnavalsmuziek in Oss en wijde omstreken gratis te downloaden.
Het Liedjesfestival begint om 20.00 uur in Sociaal Cultureel Cenrum D’n Iemhof, de entree is gratis.