Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug vrijdag, 2 okt 2009

Carnavalsmuziek uit Oss gratis op internet

Van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival worden al vanaf het begin opnames gemaakt. Zo is bijna dertig jaar geleden gestart met een single, werden het daarna cassettebandjes en was tot vorig jaar een CD te koop met daarop de beste zes nieuwe carnavalsliedjes. Dit jaar komt daar weer verandering in.

Het festival wordt op 21 november gehouden in D’n Iemhof en uit de deelnemers –carnavalsclubs en kapellen- wordt als vanouds door een jury bepaald wie de beste carnavalskrakers hebben gemaakt. Zes nummers worden in de studio van het Popcollectief opgenomen. Deze opnames worden niet meer gebruikt om een CD te produceren, maar kunnen vanaf 17 januari 2010 gratis gedownload worden.

De inspanningen van de deelnemers en de kapellen zullen dus worden beloond met een veel grotere belangstelling en bekendheid van hun carnavalskraker. Iedereen in het Maasland kan dan deze originele nummers in huis halen en ervan genieten tijdens het carnaval. Ook cafe’s –die nauwelijks meer een CD speler in huis hebben, kunnen simpelweg de muziek van het internet halen om hun klanten te vermaken voor en tijdens de vier dolle dagen van carnaval.

Het Maaslandse carnavalslied mag zich verheugen in een grote belangstelling. Niet alleen in de optocht, bij diverse feesten, maar ook op het Moelenbal zijn vele hits te horen. De winnende nummers van het MCLF scoorden bij het Knotskrakersfestival altijd goed en kwamen vrijwel altijd op de CD van Omroep Brabant. Met als laatste Osse winnaar de bekende Bouwmanbal van Los Zand met Vrûg Ligt.

Op welke website de muziek straks te vinden is, is nog niet helemaal bekend, maar via www.raauwossekar.nl is dan zeker de juiste informatie te vinden. De organisatie verwacht een grote toeloop op die site na de CD presentatie op 17 januari. Ook de hoes kan gedownload en geprint worden, zodat door de websitebezoeker een complete CD te branden is.

De opnames van de zes nummers brengen nog steeds kosten met zich mee die de organisatie niet kan dragen. Daarom is de Raauw Ossekar op zoek naar bedrijven die interesse hebben om met een advertentie die bij elke download zichtbaar is hieraan bij te dragen. Verdere informatie hierover kan gevraagd worden bij Frank Mientjes, mclf@raauwossekar.nl.