Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug donderdag, 19 feb 2015

Thema Carnaval 2016 "Oss, allemachtig, prachtig!!"

Tijdens de afsluiting van carnaval op het Ossekoppenplein, kort voor de verbranding van de Os, maakte de President van de SCVO carnavalsdinsdag het thema voor carnavalsseizoen 2015-2016 bekend, “Oss, allemachtig, prachtig!”.
Het is inmiddels traditie dat de President het thema voor het komende carnavalsseizoen tijdens de afsluiting van carnaval op het Ossekoppenplein bekend maakt, zodat carnavalsverenigingen de kans krijgen bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen al in te spelen op dit thema. 

Thema inspiratie voor velen
Het thema wordt bepaald door het College van Commissie Voorzitters van de Stichting Carnavals Viering Oss, en is voor vele tekstschrijvers, wagenbouwers en organisatoren van carnavalsevenementen een leidraad bij hun activiteiten; “Geel en blauw, ik hou van jou” leverde vele harten op, “Unne geel blauwe verdient unne gouwe” kleurde de optocht goud, en “Wurrum? Durrum!” leidde tot oosterse taferelen tijdens A-meezing Concert Carnavalesk.

Ode aan Oss
Het Osse carnaval is een feest door en voor alle inwoners van het prachtige gebied tussen Maas en Maashorst; feestvierders binnen en buiten verenigingen, commissies en clubkes die er samen een allemachtig mooi feest van maken. Het thema van 2015-2016 is dan ook een ode aan Oss, het Ossekoppenrijk, en haar inwoners, Ossekoppen en Ossenekskes, “Oss, allemachtig, prachtig!”.