Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 22 feb 2015

Gevelconcertreeks – The Blue Band naar de Caribbean?

In aanloop naar het Osse Halfvasten Gevelconcert op 15 maart 2015, stellen wij alle Osse kapellen aan u voor. Tijdens dit bijzondere concert bundelen de kapellen hun krachten en zorgen zij voor een surround sound op de Eikenboomgaard. Een unieke samenwerking van maar liefst 8 kapellen. Deze week: The Blue Band.
Het begin tot nu… 
The Blue Band is opgericht uit een aantal leden die van de KVA Kapel af kwamen. In April 1984 had de club 9 spelende leden onder leiding van Eric van der Lee, die nu nog steeds de muzikaal leider en arrangeur is. Momenteel speelt de club met 19 leden in de leeftijden van 17 tot 52 jaar. De bezetting: 5 trompettisten, 4 trombonisten, 5 saxofonisten, 1 piccolo, 1 bassist en 3 slagwerkers.  
 
Bijzondere eigen stijl 
Met arrangementen van Eric van der Lee maakt de kapel plezier en muziek.  Het staat als een huis. Topnummers zijn Counting Stars en I’ve Got My Mind Set On You. Veel muziek van The Blue Band spelen andere kapellen ook, maar vaak heeft Eric van der Lee daar een eigen draai aan gegeven. Ook is The Blue Band een goede leverancier van prinsen en adjudanten. In de kapel spelen momenteel 2 oud jeugdprinsen, 1 oud jeugdadjudant, 1 oud stadsprins en 1 oud adjudant. 
 
Een MCLF-Prijzenkast 
The Blue Band is erg succesvol geweest afgelopen jaren op het Maaslands Carnavals Liedjes Festival. In 1994 wonnen ze met d’n Olijke Kouseband met het nummer "Carnaval, ge bent van mij" het liedjes festival. In 2010 werden ze samen met Bram Springsteen 4de met het nummer "De Springsteen Polonaise". Een jaar later in 2011 wonnen ze samen met CV Los Zand het festival met het nummer "Niks aan de Hand" .  
 
Uitgesproken wensen 
Als het aan The Blue Band ligt, wordt er vanaf komend jaar meer opgetreden door de kapellen. Door een luxe probleem met 9 kapellen in Oss zijn de optredens gehalveerd. The Blue Band gaat zich volgend seizoen dan ook hard maken hiervoor. Ze willen beginnen met de vrijdag voor carnaval een warming up te organiseren voor alle Osse kapellen. Ook een uitgesproken wens is dat de kapel graag op bezoek wil bij de oom van Trombonist Dirk op de Caribbean op kosten van de SCVO. “De SCVO heeft sponsors genoeg” met een knipoog naar Erwin Vesters die voorzitter is van de Sponsorcommissie en ook speelt bij The Blue Band. 
 
Vacatures & Social Media 
The Blue Band is op zoek naar Alt-Saxofonisten, Triangelspelers en Paukenisten. Geïnteresseerden kunnen zich melden via Facebook of Website