Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 19 jan 2015

Oskaris XI Jeugdgrootvorst Raauw Ossekar

De elfde Jeugdgrootvorst en –adjudant van de Raauw Ossekar zijn zondagmiddag bekend gemaakt. Oskaris XI stapte uit het ossekarretje alsof hij nog nooit anders heeft gedaan.
Hij had dan ook al erg lang zin om Jeugdgrootvorst te worden. Zondag middag werd zijn droom werkelijkheid en begint voor hem en Jeugdadjudant Dario een mooi carnavalsseizoen. De Jeugdprinsen uit Oss, Megen en Berghem en hun hooggeëerd  gevolg waren er ook bij.

Jeugdgrootvorst Jarno
Jarno is zijn naam en inmiddels zit hij op het Hooghuislyceum West. Daarvoor zat hij samen met oud-klasgenoot Dario op de Kennedyschool. En die is nu zijn Adjudant, samen gaan zij het jeugdcarnaval bij de Raauw Ossekar kleur geven. Jeugdgrootvorst Jarno is voetballiefhebber en heeft als hobby’s vissen, darten en karten. Later wilt hij automonteur worden, nu houdt hij van turkse pizza, friet en 7-up. Als hij carnaval vierde was hij altijd al verkleed als prins. 

Adjudant Dario
Adjudant Dario, uit de groep van Guido en Wil op de Kennedyschool, voetbalt bij SV Ruwaard en legt knopen bij Scouting Ussen. Hem kun je verwennen met pizza, friet en pannenkoeken. Carnaval vierde hij tot nu toe in de Kortfoort en op school. Toekomstplannen zijn advocaat of tandarts te worden. De Raauw Ossekar is bijzonder blij met deze twee jonge feestneuzen en kijkt vol vertrouwen uit naar de carnavalsmiddagen in de Hille. Als de drukbezochteonthulling zondagmiddag daarvan een voorproefje was, kan het niet meer misgaan. 

Presentatie CD Maaslands Carnavals Liedjes Festival 
Eerder deze middag was de presentatie van de CD van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival. Met optredens van alle zeven carnavalskrakers was dit een ongekend gezellige begin van de middag. De allerbeste carnavals krakers uit het Maasland zijn vanaf nu tot Halfvasten gratis te downloaden vanaf de website van Kliknieuws. Winnaar de Hekkesluiters heeft zelf een videoclip gemaakt van hun nummer.