Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 30 jan 2011

Heerlijk, helder Ossekoppenbier

Liefhebbers van een lekker glas bier kunnen hun smaakpapillen trakteren op een nieuwe biersoort: het Ossekoppenbier. Met dank aan ’s werelds bekendste Nederlandse brouwer.
​Al jarenlang brouwt hofbrouwer Heineken een speciaal carnavalsbier voor Prins Amadeiro uit Den Bosch. “Hoogste tijd”, vond Marinus van Dorst, directeur van Heineken Oss, “om dit ook voor de Osse Stadsprins te doen.” Het Osse carnaval zit de laatste jaren stevig  in de lift, constateert Van Dorst: “Daarnaast wordt er in de plaatselijke horecagelegenheden nagenoeg uitsluitend Heineken bier getapt.” Genoeg aanleiding om met een speciaal nieuw gerstenat te komen, speciaal bestemd voor alle Ossekoppen en Ossenekskes.  In februari hebben Stadsprins Tom d’n Urste en adjudant Erwin het bier op ludieke wijze in ontvangst genomen.
Het Ossekoppenbier wordt gebrouwen volgens origineel receptuur van de Hofbrouwerij. Voor het prinselijke pilsje wordt gebruik gemaakt van zuiver water en speciaal geselecteerde gerstemout en hop. Jarenlange studie en diverse smaaktesten zijn aan de première van het Ossekoppenbier vooraf gegaan.
De gelimiteerde run van 150 kratten is speciaal gebrouwen voor carnaval 2011. Dit majesteitelijke gerstenat is tijdens de carnavalsdagen verkrijgbaar bij: Café Bellevue, Vivaldi, Stadscafé De Ontmoeting, De Groene Engel, Sporthal en Bowling De Rusheuvel, La Colline en het City Hotel.