Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 13 nov 2010

Osse Stadsprins Tom I geïnstalleerd tijdens druk bezocht 11-11 Bal

Tijdens een uitverkocht 11-11 Bal in de Groene Engel is afgelopen zaterdag Stadsprins Tom I onthuld door President Robert-Jan Steegman van de SCVO. Om 22.22 uur werd Tom I te voorschijn tijdens een act waarbij een illusionist een schone jongedame omtoverde in Stadsprins Tom dun Urste. Samen met zijn adjudant Erwin gaat Zijne Doorluchtige Hoogheid Tom de Ossekoppen en Ossenekses voor in het vieren van het 47e Openbaar Carnaval in Oss. Mede door de inbreng van alle Osse kapellen en de band Unit Five duurde het feest tot in de late uurtjes. Tot consternatie van de zaal vroeg de nieuwe boerenbruidegom Toon van Harrie van de Sloikes (Antoon Looman) Marietje van de Postbooi uit Nisserooi ten huwelijk. Als de prille relatie standhoudt worden ze op dinsdag 8 maart in onecht verbonden door Stadsprins Tom I.
Stadsprins Tom I (Tom Sijpestijn, 48 jaar) is geboren en getogen in Oss en in het dagelijks leven directeur-eigenaar van Flexspecialisten Holding in Oss, specialist op het gebied van uitzenden en detacheren. Eerder deze week was zijn bedrijf in het nieuws vanwege de aankoop van het Waterschapsgebouw. Binnen de uitzendbranche is Tom I ook bekend vanwege zijn bestuursfunctie van brancheorganisatie ABU. Uiteraard is Tom I een fervent carnavalsvierder: zijn vader was bestuurslid van de Stichting Carnavals Viering Oss (SCVO) waardoor Tom al vanaf 1967 jaarlijks vier dagen carnaval viert in Oss. Sindsdien heeft hij naar eigen zeggen nooit een dag gemist. Vier jaar geleden werd Tom I voorzitter van de commissie Fondsenwerving van de SCVO die sindsdien het Osse openbaar carnaval een nieuwe financiële impuls heeft gegeven. Mede dankzij deze commissie zijn een groot aantal nieuwe evenementen mogelijk geworden, zoals het Ossekoppenplein op de Heuvel en het CarnaBal voor de jeugd tussen 11 en 16 jaar. Tom I is een sportief type: zo speelt hij in Veteranen A van hockeyclub MHC Oss, zeilt hij, gaat hij geregeld skiën (maar niet tijdens carnaval!) en is hij geregeld in de fitnesszaal te vinden.

Adjudant Erwin (Vesters) is ook een geboren en getogen Ossenaar, 43 jaar, en trotse vader van een zoon en een dochter. Hij is werkzaam bij Flexspecialisten Holding als commercieel directeur, het bedrijf van zijn goede vriend Tom I. Adjudant Erwin is al jaren actief als speler en jeugdleider bij O.S.S.’20 en speelt hij geregeld golf. Uiteraard heeft ook Erwin de nodige ervaring in het vieren van carnaval, onder andere bij de Raauw Ossekar in de garage van Riemersma en later in D’n Iemhof. Exact 20 jaar na zijn peetoom Jan van den Broek treedt hij in diens voetsporen als Adjudant van de Stadsprins.

Samen met de zaterdag eveneens geïnstalleerde Jeugdprins Roy II en zijn adjudant Tom willen Tom I en adjudant Erwin zoveel mogelijk Ossekoppen en Ossenekses betrekken bij het Osse openbaar carnaval met als motto "Das vur Oss allemaol”. De eerste gelegenheid daarvoor is het Maaslands Carnavalsliedjes Festival, georganiseerd door P.C.S "de Raauw Ossekar", op zaterdag 20 november in D’n Iemhof.

Foto: Hans van der Poel