Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 27 okt 2010

​20 november MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL

Een mooiere samenwerking tussen dweilkapellen en carnavalsclubs is er niet; samen oefenen voor de beste carnavalskraker van het Ossekoppenrijk. Soms zijn de nieuwe liedjes al ruim te voren bedacht en uitgeschreven, maar vaak komen ze op het allerlaatste moment bovenborrelen. Dan verzamelen een paar creatieve geesten zich op een mooie avond achter in de tuin of een geluidsdichte zolderkamer. En met veel gelach en gezucht komt dan een melodie en een tekst op papier.

Die grote voorpret –zo zeggen de arrangeurs en tekstschrijvers – is eigenlijk het leukste deel. Maar wie uiteindelijk op het podium van de Raauw Ossekar staat in D’n Iemhof vind het optreden voor een volle zaal het toppunt. Wat het leukste ook is, het Maaslands Carnavals Liedjes Festival heeft al vele meer of minder bekende, maar heel vaak wel geweldig mooie nummers voortgebracht. De verwachtingen voor de komende editie zijn ook weer hooggespannen. 
Elf deelnemende groepen zijn er; vanuit Megen komen de Keienbloazers voor het eerst de sfeer proeven. Zij durven het aan het op te nemen tegen ’t Kennet, Dazeikoe, Los Zand, Sjaak en Peer en Echt Fout die dit jaar ook weer van de partij zijn. Ook de winnaars van het Maaslands Kapellen Festival van begin dit jaar, Hartnekkig Tog zullen er weer bij zijn. En wie weet presteren zij dit keer beter dan de BB en de Klooiers die het Liedjes Festival vorig jaar wonnen. De jury heeft dan ook nog de keuze uit de liedjes van Kiep Kwajt, Doet Hier Iets en Bram Springsteen.
De organiserende Raauw Ossekar heeft er vertrouwen in, dat de winnaar van het muzikale feest weer op een oprechte manier gekozen wordt. Het is een samenspel tussen de waardering van een vakkundige jury en vertegenwoordigers van alle deelnemers. Net als voorgaand jaar zullen de beste zes nummers in de studio opgenomen worden. Vanaf 23 januari, ruim voor het carnavalsfeest volop losbarst kan ieder deze liedjes gratis downloaden via www.kliknieuws.nl .  Zo kan heel Oss en omgeving met de vier dolle dagen deze carnavalskrakers uit volle borst meezingen.

20 november 2010
Het MCLF begint om 20.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum D’n Iemhof, de entree is gratis.