Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Wordt jouw talent ontdekt op D-tv?
Er is nog plaats voor enkele muziekkapellen om mee te lopen tijdens de “De grote stedelijke carnavals optocht, van de stad Oss” Grote kans dat jij furore maakt, live op D-tv! Waar? Oss Datum: 6 maart 2011 Starttijd: 13:11 uur Opstellingspunt: Hertogensingel Doel: Muziek maken en meelopen in de grootste optocht van Oss
Wijer leze
Vele handen, hard werken.
Er is weer flink gewerkt vandaag. Zaterdagmorgen hebben leden van de Technische Commissie, Raad van Elluf, PR en Fondsenwerving het Osse centrum weer voorzien van Narrekappen. De Narrekappen kondigen de komst van de carnaval aan en zullen het centrum tot en met de Carnaval Geel-Blauw kleuren.
Wijer leze
Eerste Ossekoppenbier enthousiast ontvangen.
Voor het eerst in de geschiedenis van het Osse Carnaval is er een Ossekoppenbier gebrouwen voor de stad Oss. Prins Tom 1 en zijn adjudant mochten donderdag middag 10 februari de eerste lading van dit gerstenat in ontvangst nemen. Op het etiket prijkt de foto van de Osse Stadsprins en het befaamde logo van S.C.V.O. “De Ossekoppen“.
Wijer leze
Verkleed naar FC Oss - Holandia
Voetbal en carnaval gaan prima samen. Bij allebij is het zaak er een feestje van te maken. Op zaterdag 19 februari is FC Oss dat zeker van plan en de SCVO wil daar graag haar steentje aan bij dragen. Aan Prins Tom I is het de eer om de aftrap van de wedstrijd te verrichten. Daarnaast zal hij de best verklede supporter kiezen, want wie verkleed komt mag gratis naar binnen!
Wijer leze
Kaartverkoop CarnaBal gestart
Carnabal is het feest voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar. Vandaag is op ludieke wijze de kaartverkoop voor CarnaBal gestart. Op Hooghuis lokatie Stadion mochten leerlingen raden wie er schuil ging achter de prachtige vermomming van een leraar die lerares werd (zie foto). Het gaat om de leraar duits, dhr van Bakel. Hij was vrijwillig opgepimt door Bianca, moeder op school en lid van de commissie PR en Voorlichting van de SCVO. Uiteindelijk wisten 11 leerlingen te raden wie de nieuwe juf duits was. Zij kregen allemaal een gratis entreekaartje voor Carnabal.
Wijer leze
Proud to be Fout
Zaterdag 12-02-2011 is het dan eindelijk weer zover,Oss en de wijde omgeving kan zich op gaan maken voor Proud To Be Fout Proud to be fout is de nieuwe naam voor het al jaren succesvolle Optochtbal en staat garant voor een super gezellig feest. Op deze avond zullen diversen Nederlandse feest artiesten de Rusheuvel op zijn kop zetten,onder andere Django Wargner ,Jettie Pallettie en niet te vergeten zanger Robert den Brok
Wijer leze
Doet hier iets viert feest
Vrijdag 04 maart wordt de Slappe Klets-avond een écht nostalgisch feestje !! We gaan die avond terug in de tijd; we draaien echte plaatjes (van vinyl !!), de oude hits van vroeger. Wie kent ze niet ??!! Oftewel we luiden de carnaval in als nooit tevoren. Iedereen is welkom. En kom je tussen 20.30 uur en 21.30 uur dan word je welkom geheten met een heerlijke gratis carnavalscocktail.
Wijer leze
Als je er niet meer van kan winnen, dan neem je ze over
Zo gaat het misschien in het bedrijfsleven, gelukkig gaat het zo niet in de carnavalswereld. Nee,de Krinkelkoppen en de Foempers hebben elkaar gevonden doordat zij twee grote raakvlakken hebben, de wagenbouw en de residentie de Rusheuvel. Wat raakvlak 1 (wagenbouw) betreft, zit er In beide verenigingen een hoop technische ervaring en door dit bij elkaar te brengen denken wij een gezonde basis te hebben om in de toekomst nog vele grote wagens te kunnen bouwen.
Wijer leze
danswedstrijd met jochem van gelder
Op zaterdag 5 maart organiseerd de SCVO een heuse danswedstrijd voor kinderen van 0 t/m 14 jaar. Jochem was zelf in Oss om aan Dtv uit te leggen wat er allemaal gaat gebeuren. De wedstrijd wordt gehouden onder de naam: 'Super Swing Star' en is één van de vele activiteiten die Jochem van Gelder begeleidt tijdens de kindermiddag op de heuvel. Samen met de Stichting CarnavalsViering Oss (SCVO) maakt de tv-presentator er een groot feest van in de binnenstad van Oss.
Wijer leze
Mano special guest op jeugdpronkzitting
Mano, finalist bij het Junior Songfestival, treedt op bij de pronkzitting van de Osse jeugdprins Roy II. Naast het optreden van Mano wordt tijdens deze pronkzitting ook het “Maaslandsliedjes Festival voor de Jeugd” gehouden. Op dit liedjesfestival strijden Osse basisscholen om de verkiezing van het beste jeugdcarnavalslied van Oss. De tekst van het lied moet zelf geschreven zijn maar het mag op bestaande muziek. De uitgelezen kans voor de Osse jeugd om te laten zien wat ze kan op een groot podium en voor veel publiek.
Wijer leze
Heerlijk, helder Ossekoppenbier
Liefhebbers van een lekker glas bier kunnen hun smaakpapillen trakteren op een nieuwe biersoort: het Ossekoppenbier. Met dank aan ’s werelds bekendste Nederlandse brouwer.
Wijer leze
2e A-Meezing Concert Carnavalesk
Na het overweldigende succes van vorig jaar is er natuurlijk een vervolg op het A-Meezing Concert Carnavalesk, wederom in de Groene Engel. Op 26 februari is het weer zover, het evenement dat niemand wil missen die ook maar een beetje affiniteit heeft met carnaval. Het Concert Carnavalesk heeft niet voor niets A-Meezing in de naam staan. Want niet alleen de keur aan artiesten staan te zingen. Ook de bezoekers hebben de mogelijkheid om oude en nieuwe liedjes luidkeels mee te zingen. Het smoesje “ik ken de tekst niet” gaat deze keer niet op. Alle teksten zijn te lezen in de gratis verstrekte boekjes en voor wie zijn leesbril niet bij zich heeft ook groot geprojecteerd op en scherm. Nee, er is echt geen reden om niet mee te zingen met Babs van Balveren, Gebroeders van Vugt, Sjaak en Peer, Martine Grünwald, Frans de Poot, Maarten Kling en Buurman en Buurman. Begeleid door Vanavond niet, schat! en Kiep Kwajt hoeft niemand een toontje lager te zingen. Zelfs Herman Klitsie wil het tijdens zijn Burgemeesterschap nog éénmaal meemaken om als artiest op het podium te staan. Hij zal in een verrassende act met zijn zoetgevooisde klanken het publiek versteld doen staan!
Wijer leze