Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 1 mrt 2015

Gevelconcertreeks - Dazeikoe zoekt Snollebolleke

In aanloop naar het gevelconcert op 15 maart 2015, stellen wij alle Osse kapellen aan u voor. Tijdens dit bijzondere concert bundelen de kapellen hun krachten en zorgen zij voor een surround sound op de Eikenboomgaard. Een unieke samenwerking van maar liefst 8 kapellen. Deze week: Dazeikoe.
Oprichting & nu
Dazeikoe is opgericht op 18 februari 2005 onder muzikale leiding van Bert Geurts. Deze kapel komt voort vanuit de Krinkelbloazers. Over de naam hoefden de leden leden niet lang na te denken. Peter van Hoogstraten had een schoonmoeder die vaak Dazeikoe riep. Na een democratisch besluit werd deze naam gekozen.

Samenstelling
De kapel draagt oranje kleding, omdat ze trots op hun vaderland zijn. Daarnaast is er geen enkele kapel binnen Oss die de oranje kleuren heeft. Ze willen vooral niet serieus genomen worden, de leut staat voorop. Momenteel zwaait Jolanda Nederkoorn de muzikale zweep over 16 muzikanten, variërend in de leeftijden van 21 tot 80 jaar. Met 5 trompettisten, 4 trombonisten, 3 barritonisten, 1 bassist en 3 slagwerkers heeft Dazeikoe een goede stevige bezetting. Met populaire nummers zoals “Ik heb stiekem met je gedanst” en “Nederpop” maken zij het feestje op elke partij. Ze leven onder het motto “zonder drank geen klank”.

Bijzondere prijzen
Ook Dazeikoe heeft de prijzenkast vol staan. In 2006 waren ze nog goed onderweg met de 2e prijs in leutklasse op het blaaskapellenfestival in Groenlo. In 2005 wonnen ze de 5de plaats op het MCLF met Maarten van Vugt met het nummer “Ik heb zo’n jeuk op mijne rug”. Drie jaar later kwamen ze terug met een eigen nummer “Dazeikoe Orchestra in Gay Humeur” waarmee ze ook de 5de plek wonnen. In 2010 begeleidde ze Sjaak en Peer met “Pak me Vast” die een 6de plaats opleverde.

Wensen
Als het aan Dazeikoe ligt wordt er volgend seizoen gratis bier geschonken voor de kapellen, worden er meer speelplekken vrij gemaakt en worden er meer lekkernijen uitgedeeld die je op 170 graden moet bakken. Wanneer ze de kans krijgen om miljonair te worden, gaan ze die uitdaging meteen aan. Ook is de wens om het vals spelen eindelijk af te leren.

Vacatures en Snollebollekes
Dazeikoe zou graag wat versterking willen in de trompetsectie. Wanneer iemand graag mee wil naar festivals en partijen mag je jezelf ook aanmelden als bierdrager. Voor een van de leden zoekt Dazeikoe nog een vriendin die een Braziliaanse trilbibs heeft, Snollebolleke is en van winegums houdt. Aanmelden mag via de website of facebook.