Agenda
Dweilzoaterdag zaterdag 14 september 2019 vanaf 14:00
Centrum Oss
Urste Deinsdag dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 20:11
De Lievekamp
Das GrOSSe Oktoberfest zaterdag 26 oktober 2019 vanaf 18:00
11-11 bal, Onthulling 56e stadsprins zaterdag 16 november 2019 vanaf 20:00
Tonpratersavond vrijdag 6 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Tonpratersavond zaterdag 7 december 2019 vanaf 20:15
De Lievekamp
Ameezing Concert Carnavalesk zaterdag 15 februari 2020 vanaf 20:00
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 19 sep 2018

Urste Deinsdag van oktober

De aftrap van het 55e carnavalsseizoen! Een avond boordevol activiteiten. Zo nemen we op deze avond afscheid van Stadprins Ton I met zijn adjudant Gudron en zal de president van de SCVO middels een tonrede terugblikken op het afgelopen seizoen. Hierna zal Preferandus Rene van Rooij zijn pruufschrift 'Carnavalsmeziekskes dûr de joare heen’ verdedigen.

Ter ere van de verjaardag van SCVO (urste deisndag van oktober) wordt jaarlijks tijdens deze avond de aftrap gegeven voor een nieuw carnavalsseizoen. Dit jaar het bijzondere en extra feestelijke 55e carnavalsseizoen!

De president van de SCVO zal met zijn tonrede terugblikken op het vorige seizoen, maar ook vooruit kijken naar het nieuwe. Dat zal ditmaal een bijzondere betekenis hebben; namelijk het zal het 55e seizoen zijn. Daarna zullen Stadprins Ton I met zijn adjudant Gudron officieel gede-installeerd worden.

Het tweede gedeelte van het programma staat in het teken van de Ossekoppen Akademie. De Ossekoppen akademie heeft als doel het benadrukken van carnaval als onderdeel van de Osse volkscultuur door het bevorderen van onderzoek aan bij voorkeur  Osse carnavals gerelateerde onderwerpen en dit vastleggen en promoten onder de huidige en toekomstige Osse carnavalsvierders.  De Ossekoppen Akademie bestaat uit het College van Prefessers momenteel samengesteld uit zeven prefessers die hun pruufschrift op dun Urste deinsdag van oktober succesvol via een orasie hebben verdedigd. Komend jaar zal Preferandus Rene van Rooij zijn pruufschrift getiteld 'Carnavalsmeziekskes dûr de joare heen’ presenteren en verdedigen. Indien succesvol zal hij toetreden tot het College van Prefessers.  Verder zal de nieuwe preferandus zich presenteren en aankondigen welk onderwerp hij/zij zal gaan onderzoeken om volgend jaar zijn/haar orasie te houden.


Wanneer:            dinsdag 2 oktober 2018-09-19

Waar:                  Theater de Lievekamp

Aanvang:              19:45 uur inloop in het Theatercafé van de Lievekamp

                           20:11 uur Start van de zitting van de Ossekoppen Akademie in de Rabozaal

                            21.45 uur Einde programma zaal

Voor kaarten:       www.lievekamp.nl