Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 18 feb 2017

R-Oss-ettenregen 2017

In het seizoen 2012-2013 werden de "R-OSSetten van de Prins" voor het eerst uitgereikt aan een aantal Carnavalsvrijwilligers welke 11, 22, 33 of 44 jaar actief waren in het Osse Carnaval. Dit kunnen mensen zijn uit een kapel of carnavalsvereniging maar kunnen ook voor het Carnaval actief zijn in de optocht, voor een school of een buurt- of voetbalvereniging. Ook dit seizoen heeft Zijne Doorluchtige Hoogheid Stadsprins Bennie dun Urste het welbehagen gehad om een aantal enthousiaste mensen met een écht carnavalshart met een R-Oss-et te onderscheiden. Onderstaand kun je de teksten, welke door de Stadsprins of Jeugdprins zijn uitgesproken, nog eens rustig nalezen.
Jan Noordveld, 11 jaar
Jan is al 11 jaar actief in het Osse carnaval. Is 5 jaar actief lid geweest van de SCVO. Op dit moment is hij al weer 6 actief binnen de Bottekouzers. Jan is op allerlei manieren actief binnen de vereniging maar houdt zich volop bezig met de optocht.

Glenda Ruiter, 11 jaar
Glenda is al 11 jaar lid van de carnavalsvereniging de  Botterkouzers. Glenda is een actief lid van de vereniging en zeer betrokken bij de optocht. Ook beheert zij de facebook pagina van de vereniging de Botterkouzers. Daarnaast is ze een manusje van alles en dus overal voor inzetbaar.

Dorus van Hout, 11 jaar
Als je aan de wagenbouw denkt dan denk je aan Dorus. Voordat hij lid van de vereniging werd was hij al fanatiek mee aan het helpen aan de bouw van de carnavalswagen. Hij begon met een zelfcursus lassen tussen het stro van boer Spierings, toen hij dat onder de knie had was hij niet meer weg te slaan van het lasapparaat. Hij is dus ook verantwoordelijk voor het lassen van de wagen, vervolgens gaat hij fanatiek aan het plakken en verven. Daarnaast is hij ook altijd te vinden op verscheidene carnavalsfeestjes en stond hij onder andere met een lied op het podium bij Oepz en het MCLF.

Iris Aarts, 11 jaar 
Iris is vanuit Los Zand als baby opgegroeid met carnaval, en ging als kleuter op balletles juist om later kans te maken een Huppelke te worden. In seizoen 2006-2007 kwam deze droom uit, en werd Iris lid van de Huppelkes. Ze was een van de eerste die vanuit de Huppelkes in 2009 rechtstreeks door kon naar Between. Daar heeft zij vijf seizoenen met veel plezier gedanst. In 2014 kwam voor Iris opnieuw een droom uit, toen ze lid werd van de Prinsengarde. Hier heeft ze 2 seizoenen vol overgave gedanst. Met ingang van dit seizoen heeft Iris de overstap gemaakt naar de commissie PR&Voorlichting. Als waardevolle aanvulling op het online-team houdt zij zich o.a. bezig met de vormgeving van social media, en met de nieuwsbrief.Iris, je bent niet meer weg te denken bij de SCVO, en al evenmin bij carnaval in Oss.

Nancy Van bergen, 11 jaar
Nancy is sinds 2006 lid bij De Krinkelkoppen en als “leek” begonnen bij De Krinkelbloazers. In het begin kon ze helemaal geen trompet spelen, maar dat heeft ze inmiddels meer dan goed gemaakt. Nancy heeft inmiddels trompet diploma A en is bezig om ook het B diploma te gaan behalen. Ze speelt met meerdere kapellen mee; naast haar vaste stek als trompettist bij De Krinkelbloazers, speelt ze ook met De Blueband en valt ze regelmatig in bij kapel Goei Smoesje. Muziek is haar lust en leven geworden en dan gaan 11 jaar snel voorbij! Nancy heeft zich ook ingezet als medeorganisator van Pilsje Hoempa en is woordvoerster van De Krinkelbloazers geweest. De Krinkelkoppen hopen nog jaren plezier te kunnen hebben van deze enthousiaste muzikale dame!

Zoë Fransen, 11 jaar
Zoë heeft in 2002, als vertederende aanvulling van De Kletskoppen, letterlijk meegelopen met de Grootstedelijke optocht. Een hele prestatie op 3-jarige leeftijd. Vanaf 2007 kwam haar kinderdroom uit doordat ze Huppelke werd. In 2010 maakte ze de overstap van de Huppelkes naar Between, en liep ze met vriendinnen en familie mee met de Jeugdoptocht. In 2013 kwam een tweede droom uit toen ze toetrad tot de Prinsengarde, waar ze al snel de bijnaam stuiterbal kreeg. Nog steeds in de Prinsengarde vindt ze carnaval het mooiste feest van het jaar.

Georgette Reijnders, 11 jaar
In het carnavalsseizoen 2006-2007 is Georgette gestart met dansen bij de Huppelkes. Dit heeft ze 3 jaar met volle overtuiging gedaan. In de tussentijd is Between als dansgroep opgezet om het enthousiasme van meiden zoals Georgette warm te houden. In 2009-2010 is ze zodoende daarnaartoe doorgestroomd en heeft ook hier 3 jaar weten te vertoeven. In het seizoen 2012-2013 kwam er een plekje voor haar vrij in de Prinsengarde en startte ze als onderdeel van het officiële gevolg van de Stadsprins. Driemaal is scheepsrecht bij "onze Sjors" want ook bij de Prinsengarde heeft ze uiteindelijk 3 jaar gedanst. 3 x 3 x 3 = 27 en dat is dan ook meteen het lidmaatschapsnummer wat Georgette heeft bij de Hekkesluiters. Als vast onderdeel van de feestcommissie, maar ook met bijdragen aan de OEPZ commissie en tekenen en schilderen in de bouwhal, blijft ze nu in 2016-2017 nog steeds actief bezig met het verbeteren van de Osse carnaval. Ga zo door Georgette, proficiat met je 11-jarige R-Oss-et!

Roel Diterwich, 11 jaar
Roel is een fanatiek wagenbouwer. Zodra het laswerk klaar bevestigd hij de gaas en gaat als een speer aan het plakken. Daarnaast is hij ook erg bedreven met een verfkwast. Een Nie Duk Zatter for life zou je kunnen zeggen, want zelfs in de paar jaar dat hij in Spanje heeft gewoond weigerde hij zijn lidmaatschap stop te zetten en nam hij af en toe zelfs het vliegtuig om te komen helpen in de bouwloods, mee te gaan naar carnavalsfeestjes en uiteraard de complete carnaval zelf met ons mee te vieren. Ook nu hij bijna vader wordt voor de eerste keer, blijft hij fanatiek mee helpen aan de carnavalswagen.

Lisette van Hulst, 11 jaar
Ze kwam bij ’t Ken Net als jonge 16-jarige blondine. Nu, 27 jaar, nog steeds blond en door de wol geverfd in het rood/blauwe carnavalsgebeuren. De eerste jaren heeft ze zich ingezet voor OEPS, zo ongeveer een jaar of 5/6. Daarna is ze in het bestuur gekomen en regelt ze al jaren de grote loopgroep. Haha, ze heeft al wat strijkijzers versleten met al die pakken!  Van vlinder tot junglekostuum. Ze regelde het allemaal! Daarbij ook nog de nodige feesten, allemaal geen probleem voor haar. Sinds vorig jaar is ze aan het integreren geslagen!  Is ze lid geworden van het Ossekoppenplein, Keinderdweilen. Begeleiding tijdens de jeugdoptocht en later op het Ossekoppenplein met de rest van het team. Carnaval zoals ze het graag ziet. Dit jaar ook met het grote Knettergekke feest op zaterdag. Ja, zoals het er nu naar uitziet komt het wel goed met haar en het carnaval. Wij denken dat ze van deze 11 jaar makkelijk 22 en 33 jaar kan maken. 

Gert Valk, 22 jaar
Gedurende 22 jaar heeft hij zich op bijzondere wijze ingezet voor het Osse Carnaval. Als lid van de P.C.V. De Heuvelkwaekers waar hij een belangrijke functie bekleed. Vanaf 1995 tot heden is hij secretaris van De Heuvelkwaekers. Daarnaast heeft hij zich jaren lang verdienstelijk gemaakt als commissielid voor de  loopgroepen en Carnavalswagens van de Heuvelkwaekers

Marjorie van Hest, 22 jaar
Marjorie is al 22 jaar dansend actief binnen het Osse Carnaval. Ze heeft gedanst namens balletschool Dimphy op de diversen  pronkzittingen en neemt de begeleiding Huppelkes voor haar rekening.

Jolanda Nederkoorn, 33 jaar
Bij Jolanda Nederkoorn horen Muziek en Carnaval bij elkaar. Haar voorliefde voor muziek en carnaval heeft zij kunnen overbrengen naar veel andere muzikanten. Naast de kapellen waar zij muziek maakt, combineert ze dit ook met het muzikaal begeleiden van andere kapellen en muzikanten. Ook het aanpassen van arrangementen voor muzikanten is haar niet vreemd. Al weer geruime tijd actief als muzikant en muzikaal leider bij Dàzeikoe en sinds enkele jaren ook bij Dweilkapel 06-11.

Rianne van Leur, 33 jaar 
Rianne is haar loopbaan begonnen CV de Bibshamers. Dit waren o.a. de vrouwen van Hofkapel De Konthamers. Hier is zij  begonnen als lasser om de poppen voor de optocht te maken. Bij deze club heeft zij haar lief Kitty tegen gekomen, die mij besmet heeft met het Carnaval virus. Daarna is zij lid geworden van CV de Natnekken. Van 1977 tot 1990 heeft zij diversen functie vervuld binnen de SCVO: bestuurslid, Lid van de Raad van Elf, commissielid van de carnavalskrant en adjudant van Huub dun Twidde. Van 1996 tot heden eerst muzikant van Dweilkapel Net Dur Neffe en Dweilkapel De Derde Helft.

Hannie Noordveld, 44 jaar 
Hannie is al 44 jaar actief in het carnaval. Ze is haar loopbaan begonnen in Ravenstein waar ze 17 jaar actief is geweest en daar diversen functies heeft vervuld. Op dit moment is ze lid van de Botterkouzers. Heeft mee geholpen met het organiseren van de boeren bruiloft. Ook heeft ze vele  jaren mee gedaan met de Grootstedelijke optocht.

Jeroen Muller, 44 jaar
Jeroen is dit jaar 2017, op de kop af, 44 jaar actief voor het Osse carnaval! Als muzikant is hij al 16 jaar lid bij Dweilkapel Wa’n Ellende en zeker ook als 35 keer individueel deelnemer aan de Osse carnavalsoptocht. Hier levert Jeroen op geheel eigen wijze een uiterst constante en creatieve bijdrage!

Tiny Snoeks, 44 jaar
Tiny is al 44 jaar actief in het carnavals gebeuren in Oss. Hij is oprechte een Duizend poot te noemen in het Osse carnaval. Is lid van verschillende carnavals verengingen geweest waar onder de Botterkouzers. Is Scvo   commissie lid van de boeren bruiloft. Is zowel Grootvorst geweest bij PCV de Krinkelkoppen als bij PCS De Raauw Ossekar. Is ook muzikant bij de Krinkelbloazers. Kortom een carnavalsvierder in hart en nieren

Geert Nederkoorn, 44 jaar 
Bij Geert Nederkoorn lopen Muziek en Carnaval als 2 rode draden door elkaar heen. Zijn voorliefde voor muziek en carnaval heeft hij als snel kunnen combineren binnen de Muziekvereniging Hartog en de diverse kapellen waarvan hij deel heeft uitgemaakt. Bij De Raauw Ossekar was hij binnen het Osse Span al opgevallen en hebben ze hem later als Grootvorst gevraagd. Ook de planken van de Lievekamp zijn hem niet vreemd. Met Surprise heeft hij menig act tijdens de Pronkzitting verzorgt. Na een tijdje zonder instrument in de optocht met CV Misschien en als Prins bij CV "De Dwarsliggers" RKSV Margriet carnaval gevierd te hebben is de muziek weer op zijn pad gekomen. Nu al weer jaren actief binnen Dàzeikoe.