Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 12 nov 2016

Osse Stadsprins Bennie I brengt aubade aan uitverkochte Groene Engel

Tijdens het 11-11 Bal in een kolkende Groene Engel is zaterdag de 53ste Osse Stadsprins Bennie I (dun Urste) onthuld door President Robert-Jan Steegman van de Stichting Carnavals Viering Oss. Om exact 21.11 uur werd afscheid genomen van voorganger Anton I en Adjudant Wilbert. Daarna kwamen Zijne Doorluchtige Hoogheid Bennie I en zijn Adjudant Igor tijdens een mysterieuze dansact naar voren en werden voorgesteld aan een juichende Groene Engel.
​Stadsprins Bennie I (van Zandvoort) is bijna 50 jaar oud en een geboren en getogen Ossenaar. Hij is advocaat en eigenaar van Van Zandvoort Legal, gevestigd in het oude Bergosskantoor. Hij is getrouwd met Miriam van der Sanden waarmee hij samen twee dochters heeft, Isa en Eve. Carnaval is een vanzelfsprekende zaak in het gezin Van Zandvoort: Bennie was vroeger danser bij de Deurdouwers en later muzikant bij Hofkapel De Konthamers en W’an Ellende, Miriam was lid van de Prinsengarde van de Stadsprins en Isa is lid van B’tween en vroeger van de Huppelkes. 

Adjudant Igor (La Vos) is 51 jaar oud en woont sinds 1980 in Oss waar zijn vader werkzaam was bij UVG en zijn moeder pianolerares. Al ruim 20 jaar samen met zijn vrouw Margot met een zoon en een dochter. De afgelopen jaren was hij werkzaam geweest als CEO bij Bruynzeel Storage Systems. Hij speelde jarenlang trombone bij Hofkapel De Konthamers, naderhand bij dweilkapel W’an Ellende, beiden samen met zijn goede vriend Bennie. In hun schaarse vrije tijd zijn ze actief als muzikant bij Muziekvereniging Hartog. Een echt muzikanten duo dus! 

Samen met de zaterdag eveneens geïnstalleerde Jeugdprins Pim II en zijn Adjudant Mitchel regeren Bennie I en Adjudant Igor het 53 e Ossekoppenrijk met als motto ‘Alle remmen l’Oss!