Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug dinsdag, 1 nov 2016

Nieuwe Grootvorst van de Raauw Ossekar bekendgemaakt

In het Maasland zijn de eerste nieuwe carnavalshoogheden onthuld. PCS de Raauw Ossekar volgt bij hun feesten dit jaar Grootvorst Edwin de eerste en zijn Adjudant Riny. De twee rasechte Brabanders zullen voorop gaan in polonaises en ander feestgedruis.
Het carnaval hebben zij allebei van hun ouders volop meegekregen. Niet gewoon met de paplepel, maar met de soeplepel! Edwins vader is Prins geweest in Heesen en hij zelf wilde daar al graag Jeugdprins worden. Dat is net niet gelukt, zijn tweede kans heeft hij nu in het Ossekoppenrijk gepakt. Optochten kijkt hij met zijn gezin vaak in Duitsland. Zijn grote hobby is het trainen van politiehonden. En vrachtwagenchauffeur Edwin mist geen thuiswedstrijd van PSV. Favoriete drankjes zijn bier en een baco, hij is altijd in voor een feestje, houdt van hardcore en Nederlandstalig en is al vanaf zijn zestiende samen met Yvonne. Zij wonen met hun dochter Jaimy in Geffen.

Adjudant Riny is al langer vrijwilliger bij de Raauw Ossekar. Bij zijn eerste carnavalsfeesten als kleine uk sliep hij onder de bar als hij moe was. Daarna wilde hij de kleine trom leren bespelen maar het oefenen beviel hem niet zo. Riny houd van voetballen, fietsen en dus ook van carnaval vieren. Hij werkt in de automatisering en heeft een zaak in aquariumbenodigdheden. Riny woont samen met Daphne in Oss.

Bij een carnavals feest hadden de beide heren al eens afgesproken om ooit samen Grootvorst en Adjudant te worden. Nu mogen zij een jaar lang bewijzen dat ze het nog kunnen ook nog…