Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 31 okt 2016

De Osse carnavalskrakers... uit een andere studio!

Het Maaslands Carnavals Liedjes Festival zorgt al vele jaren dat de beste Osse carnavalsliedjes gemaakt worden en bewaard blijven voor het nageslacht. De opnames zullen echter voortaan gebeuren in een andere studio.
Gebeurde dat ooit op een vinyl single, cassettebandjes en cd’s, nu kan de muziek gratis gedownload worden. Het Osse lied gaat met de tijd mee, kan wel gezegd worden. Wat bij al die versies altijd noodzakelijk is gebleven is de opname van  de muziek en de zang; de studio dus.
Na veel jaren gebruik van de faciliteiten en technici van het Popkollektief wordt dit jaar de overstap gemaakt naar een andere studio in Oss. Na een zoektocht langs de verschillende mogelijkheden in muziekstad Oss is de keuze gevallen op hollandstudios. Hun ervaring met kapellen heeft de doorslag gegeven.

Voor de opnames is een drie jarige overeenkomst gesloten. Op 26 oktober is deze ondertekend door Mari van Thiel en Wil Panneman, beiden van de Raauw Ossekar en Paul van de Veerdonk van hollandstudios.

De opnames van het MCLF worden gratis beschikbaar gesteld, op een speciale tijdelijke website en op www.mclf-archief.nl. De opnames worden mogelijk  gemaakt door de financiële bijdrage van sponsoren, die ieder een lied hebben geadopteerd. Op 19 november wordt het Maaslands Carnavals Liedjes Festival voor de 36e keer gehouden, dit jaar weer in het Oude Theater.