Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 4 sep 2016

Urste Deinsdag 4 oktober Lievekamp

Dit jaar vindt de Urste Deinsdag van Oktober plaats in de Rabozaal in de Lievekamp. Kaarten voor VOC-leden en vrijwilligers van SCVO zijn te bestellen via secretaris@scvo.nl.
De Urste Deinsdag van Oktober is een traditie waarbij Carnaval als onderdeel van de Osse volkscultuur in het middelpunt van de belangstelling staat. In de week waarin de Stichting Carnavals Viering Oss (SCVO) haar verjaardag viert (oprichtingsdatum 5 oktober 1964) vindt de installatie plaats van de zesde Prefesser van de Ossekoppenakademie. Dit jaar valt deze grote eer te beurt aan Nolly Luning, die als jarenlang deelnemer aan de Osse Pronkzittingen als lid van het duo Sjaan en Berta een grote bijdrage heeft geleverd aan de Osse carnavalstraditie.

Na een ontvangst in het theatercafé start de avond met de Tonrede van President van de SCVO Robert-Jan Steegman. Daarin belicht hij net als onze Koning op de derde dinsdag van september de stand van zaken in het Ossekoppenrijk en de mooie plannen voor het komende seizoen. Daarna komt de kandidaat Zevende Prefesser zijn Pruufschrift aanbieden aan de Ossekoppenakademie. 

Vervolgens is er alle aandacht voor de Orasie van Nolly Luning. Daarin belicht zij de traditie van de Osse Pronkzittingen zoals deze tot enkele jaren geleden plaatsvonden, eerst in de Maaslandsporthal, later in de Lievekamp. Na enkele ‘kritische’ vragen van de eerste vijf Prefessers van de Ossekoppenakademie is de kans levensgroot aanwezig dat Nolly wordt geïnstalleerd als Zesde Prefesser en wordt zij de eerste vrouwelijke collega van Piet van Lijssel, John van Boekel, Theu Smits, Albert Mantingh en René Peters.

Na afloop is er in het theatercafé ruimschoots de gelegenheid om de kersverse Prefesser te feliciteren, na te praten, vooruit te kijken en alvast een voorproefje te nemen op het 53e seizoen Openbaar Carnaval in Oss.

Urste Deisnsdag
4 oktober
Rabozaal De Lievekamp
Aanvang vanaf 19.30 uur. 
Kaarten via secretaris@scvo.nl.