Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 1 aug 2016

IN MEMORIAM JAN SCHENK 1943-2016

Met het overlijden van Jan Schenk neemt de Stichting CarnavalsViering Oss opnieuw afscheid van een lid van de Technische Commissie die aan de opbouw van het Osse carnaval heeft bijgedragen.
Hij werd lid van de Technische Commissie toen die nog haar onderkomen had in de loods van de “Zwaaf”, Harrie en Marie van Erp-Kanters aan de Oijenseweg. Onder primitieve omstandigheden werd jaarlijks gewerkt aan een praalwagen voor de Stadsprins en een voor de Jeugdprins. Dat was het begin, al snel werd de vraag uitgebreid met feest versiering voor de Residentie, Maaslandhal en andere ruimten waar de Stichting feesten en partijen organiseerde. 

De roep om uitbreiding van de Technische Commissie werd constant en de komst van Jan in de 80-ter jaren van de vorige eeuw was erg welkom. Echtgenote Betty sloot zich aan bij de dames van de Commissie en zij waren actief met het naaien van kostuums voor de Prinsengarde en de Huppelkes, maar ook voor zichzelf. Jaarlijks deden zij mee aan de Optocht. Jan was daarnaast actief als cricketspeler en bestuurslid. Een hobby waar hij ook vol voor ging.

In 2008 trad Jan terug uit de Commissie om voor zijn Betty te gaan zorgen, maar de band bleef. De Stichting CarnavalsViering Oss zal Jan blijven gedenken en waarderen voor zijn inzet voor het Osse openbaar carnaval. Zijn Betty, hun kinderen en kleinkinderen wensen wij veel sterkte om zijn overlijden te dragen. Moge Jan rusten in Vrede.


Mr. Jos. F.M. van Erp,
Ere President van de Stichting CarnavalsViering Oss.