Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 10 dec 2011

Komt de Halfvasten optocht naar het Ossekoppenrijk ?

Sinds de organisatie van de halfvasten optocht in Zeeland afstand genomen heeft van de traditionele Carnavalsoptocht onderzoeken de President van de S.C.V.O Robert Jan Steegman en de voorzitter van de optocht commissie Joris Teulings de mogelijkheid om dit evenement toe te voegen aan de agenda van het Ossenkoppenrijk. Met de jaarlijkse Carnavals optocht op de Zondag van Carnaval heeft Oss al een publiekstrekker van jewelste. Met meer dan 20.000 bezoekers betekent dit het 3e belangrijkste jaarlijkse evenement in Oss.
​Nu de organisatie in Zeeland besloten heeft de  optocht niet meer te organiseren, wil de  S.C.V.O. “ De Ossekoppen” nagaan of  de Halfvasten optocht in het Ossekoppenrijk te behouden voor het carnaval in Noord Oost Brabant. Oss heeft een rijke traditie met het houden van Carnavals optochten.
De kwaliteit  van de praalwagens in de Osse optocht is door toedoen van een aantal actieve Carnavals verenigingen hoog. O.a. door de live T.V. uitzending van de optocht is ook de regionale bekendheid gestegen. Met een groot aantal deelnemende Carnavalsverenigingen uit Oss en de nabije regio gaat het aantal wagens en loopgroepen dit jaar richting de 80. Met de bouw van een heuse bouwloods voor Carnavals wagens is ook de toekomst voor het bouwen van kwalitatief hoogstaande praalwagens gewaarborgd.

Als op Zondag 8 Januari 2012 de Stichting Carnavals Viering Oss het stokje overneemt van Winterland staan er zo`n 50 evenementen  op stapel in het teken van Carnaval. De verwachting is dat de Halfvastenoptocht in het Ossekoppenrijk de winter activiteiten afsluit, om aan een mooi voorjaar te beginnen. Dit is een mooie impuls voor de horeca in de binnenstad van Oss en een nieuwe uitdaging voor alle Carnavals wagen bouwers in Noord-Oost Brabant. In de loop van de komende weken worden knopen doorgehakt over de Halfvasten optocht in Oss.