Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 26 nov 2011

Bouwhal officieel geopend

Tijdens de officieele opening van de Bouwloods op zaterdag 26 november 2011 waren er alleen maar blije en trotse gezichten in de ontvangst ruimte het Jan Hermes Attelje. Om dit resultaat te bereiken waren er 26 jaar van lobbyen en overleg aan vooraf gegaan. Jos van Erp, de oud president van de S.C.V.O. “ De Ossekoppen “ heeft altijd gestreden voor een waardige bouwhal. Toen hij in het verleden een bezoek gebracht had aan Aalst in Belgie heeft hij daar gezien wat een goede accomodatie betekent voor het voortbestaan en de kwaliteit van de Carnavals optocht. In Hans Boerboom, oud stadsprins van het Ossekoppenrijk, vond hij zijn medestrijder voor een heuse bouwhal.
De gemeente raad van Oss heeft  in het verleden unaniem besloten het benodigde start kapitaal beschikbaar te stellen. Maar zonder heel veel zelf werkzaamheid van een groot aantal leden van zowel de S.C.V.O. als ook van de Carnaval verenigingen was dit resultaat nooit bereikt. Ook werden een aantal belangrijke meewerkende sponsoren gewaardeerd voor het vele geleverde werk. Als blijk van waardering kreeg Hans Boerboom de “Gouden Ossekop “ opgespeld door de President van de S.C.V.O. Robert Jan Steegman. In zijn dankwoord droeg Hans Boerboom deze “ Gouden Ossekop” op aan alle vrijwilligers en sponsoren , die hun steen hadden bijgedragen aan de tot standkoming van de bouwloods. 
De officieele opening werd verricht door Stadsprins Dook 1 en zijn Adjudant Antoon en de Stads jeugdprins en zijn adjudant en wethouder Hoeksema.
In groepjes van 15 werden de gasten rond geleid in de nieuwe bouwhal. Leden van "Nie Duk Zat"  “ Dan hedde ok wa” , “ De Foempers “ ,” De Krinkelkoppen”, “c.v.`t Kennet “ en van  “CV Los zand “ waren present om zowel hun nieuwe onderkomen als ook hun werkzaamheden te laten zien. Muziekkapellen zorgden voor de muzikale omlijsting .
De speciale Bouman ballen, voor deze gelegenheid omgedoopt in Bouwhalballen, lieten zich goed smaken. En natuurlijk ontbrak de Marktmister niet, die vlot de boeken van “Oss op zunne kop “ aan de man bracht. Zelfs werd met de komst van de warme bakker het thema weer onder de aandacht gebracht. En met de opening van de bouwloods kan met recht worden gesproken “Oss en ik das Dikke MIK “