Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 12 nov 2011

Osse Stadsprins Dook I geïnstalleerd tijdens druk bezocht 11-11 Bal

OSS, 12 november 2011 - Tijdens een uitverkocht 11-11 Bal in de Groene Engel is afgelopen zaterdag Stadsprins Dook I onthuld door President Robert-Jan Steegman van de SCVO. Om 21.22 uur werd Zijne Doorluchtige Hoogheid Dook I vanuit een zwaar beveiligde limousine de Groene Engel binnengeleid waarna hij aan zijn onderdanen werd onthuld. Daarop kwam ook zijn Adjudant Antoon Elberse tevoorschijn. Beide zwagers gaan onder het eigen motto ‘Unne Baand mè O(n)ss’ hun onderdanen voor tijdens het 48e seizoen Openbaar Carnaval in het Ossekoppenrijk
​Stadsprins Dook I, in het dagelijks leven Dook Lammerts (45 jaar oud), is een geboren en getogen Ossenaar. Hij is bijna 2 keer 11 jaar getrouwd met Lenny waarmee hij samen twee zoons en een dochter heeft. Hij exploiteert vier tankstations in de regio Zevenaar. Een van zijn hobby’s is het vice voorzitterschap van Honk- en Softballclub Vos Cardinals.

Ook Adjudant Antoon Elberse (49 jaar) is afkomstig uit Oss. Samen met zijn vrouw Ine (zus van Lenny en dus schoonzus van Dook I) en haar andere zus Margot staat hij aan de leiding van het City Hotel, onder andere het Paleis van de Jeugdprins. Samen hebben ze een zoon en twee dochters. Zijn verdere familie heeft een hoog Foemper-gehalte. Zowel zijn broer als zijn vader zijn actief binnen deze Carnavalsclub.

Samen met de zaterdag eveneens geïnstalleerde Jeugdprins Cas I en zijn adjudant Joop  willen DookI en adjudant Antoon zoveel mogelijk Ossekoppen en Ossenekses betrekken bij het Osse openbaar carnaval met als motto "Oss en ik, das Dikke Mik”. De eerste gelegenheid daarvoor is het Maaslands Carnavalsliedjes Festival, georganiseerd door P.C.S "de Raauw Ossekar", op zaterdag 19 november in D’n Iemhof.

Bekijk de onthulling opnamen van D-TV hier: