Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 9 nov 2011

Ontbijt met dikke mik gaat erin als koek

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, roepen voedingsdeskundigen sinds jaar en dag. En dus leek het de SCVO een puik plan om de lokale pers uit te nodigen bij Vivaldi voor een stevig ontbijt en een prettig gesprek op dinsdag 8 november, waarin vooruit werd geblikt op de festiviteiten voor het carnavalsseizoen 2011/2012.
?De vertegenwoordigers van de media bleken allen hongerig te zijn, zowel wat het eten betrof als hetgeen president Robert-Jan Steegman te vertellen had. Chef-redacteur Joris Roes van het Brabants Dagblad schoof aan bij de SCVO, evenals Sleutelredacteur René van Sijes en Regio Oss-scribenten Leon Voskamp en Eveline van de Pol. DTV-verslaggever Frank Spijkers at niet mee, maar kwam wel om wat quootjes voor de lokale tv en radio vragen.
President Steegman ging allereerst in op het nieuwe seizoensthema ‘Oss en ik, das dikke mik’. Om het thema bij een groot publiek onder de aandacht te brengen is de SCVO in gesprek gegaan met de plaatselijke bakkerswereld. Stadsbakkerij ’t Oventje bakt de komende tijd een speciale ‘dikke mik’, een donker meergranenbrood van spelt en boekweit, gevuld met tutti frutti. Een stevige boterham, die een goede bodem legt in de periode van het langdurig op stap zijn. 

Sleuteloverdracht
De SCVO gaat samenwerking niet uit de weg. Zo wordt de laatste dag van het jaarlijkse evenement Winterland vanaf dit seizoen ingevuld door de Osse carnavalisten, met onder meer frühshoppen en verkleed schaatsen op de Winterland-schaatsbaan. Eveneens nieuw is de gezamenlijke sleuteloverdracht van nieuwbakken burgemeester Wobine Buijs aan carnavalsvertegenwoordigers van alle kernen uit de gemeente Oss op carnavalszaterdag. Een ander voorbeeld van samenwerking is het mede mogelijk maken van de gezamenlijke bouwloods aan de Gewandeweg, waar op dit moment zes verenigingen aan hun carnavalscreaties voor de komende optocht bouwen. De loods wordt op zaterdag 26 november officieel in gebruik genomen. 

Edukaosie
Maar de president had nog meer te melden. Zo is er een werkgroep Edukaosie in het leven geroepen met mensen uit het onderwijs, die de plaatselijke jeugd bij het carnaval gaan betrekken. Er komt een lesbrief voor scholen, er bestaat de mogelijkheid voor gastlessen en rondleidingen door de bouwloods. Verder is het CarnaBal in ontwikkeling: naast de zondagse alcoholvrije editie in de Rusheuvel (Herrie in de Hal) komt er die dag een CarnaDance-editie bij in Stadscafé de Ontmoeting voor 16+, waar ook alcohol wordt geschonken. En als voorproefje staat SCVO-residentie Vivaldi de vrijdag voor carnaval in het teken van CarnaBal (11-15 jaar, alcoholvrij) en CarnaDance (16+, met alcohol). Tot slot wees de president nog op de nieuwe vlag van het Ossekoppenrijk, die voor 15 euro verkrijgbaar is bij de SCVO. Steegman rekende erop dat de geelblauwe vlag met mascotte Ossie vanaf 11-11 veelvuldig aan de Osse gevels of in de lokale vlaggenmasten zal wapperen.  De vlag ligt in de schappen van onze webshop. HIER TE KOOP

Dennis van den Berg