Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug donderdag, 3 mrt 2011

Zilveren Pul voor SOC

Tijdens het bedrijvencarnaval van de SCVO is vanavond de Zilveren Pul uitgerijkt aan de Stichting Oss Cultureel (SOC). De Zilveren Pul wordt jaarlijks door de SCVO namens Heineken uitgereikt aan die organisatie die Oss op bijzondere wijze op de kaart heeft gezet. Dit jaar gaat deze onderscheiding naar het SOC omdat ze Oss en omgeving de gelegenheid geven om te genieten van voorstellingen op hoog niveau, waar lokaal talent op professionele wijze wordt begeleid.
Het Soc is een organisatie die ook jong talent opleidt om te stralen in deze voorstellingen, maar ook op lokale carnavalsevenementen als Reumapatiëntenbal en Jeugdpronkzitting. Deze optredens worden bezocht door vele duizenden Ossenaren, maar ook door mensen van ver daarbuiten. Hiermee is een kweekvijver ontstaan van talent. Een aantal van deze talenten zijn zelfs landelijk doorgebroken en treden op bij producties van Joop van de Ende en Albert Verlinde.

Tijdens deze avond is ook het 111ste vriend van de VOC verwelkomt. De commissie die de donateurs van de S.C.V.O behartigt is verandert in de V.O.C. , Vrienden van het Osse Carnaval. Tijdens het Bedrijven Carnaval in café Bellevue is Marielle van Hoorn als 111ste vriend in de bloemetjes gezet .