Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 23 okt 2011

JAN D’N VIERDE VOOROP IN 44E SEIZOEN

Jan van Rossum is de nieuwe Grootvorst Jan d’n Vierde met Jeffry van Vugt als Adjudant bij carnavalsstichting de Raauw Ossekar. Tijdens het Elf Elf bal op zaterdagavond in wijkcentrum de Hille is de keuze van de Geheimraad onder grote belangstelling bekendgemaakt. Beide Hoogheden voor het jubileumseizoen zijn zoals verwacht erg goed bekend binnen de Raauw Ossekar. Een zoektocht in quizvorm door de zaal leidt uiteindelijk tot de onthulling van het stel. Met een proclamatie kondigt Jan d’n Vierde zijn gezag over alle activiteiten bij het komende carnavalsseizoen van de Raauw Ossekar af.

​Grootvorst en Adjudant hebben al ervaring met hun taak; voor beiden is het de tweede keer dat zij als zodanig optreden. Het 44e jubileumseizoen geeft extra jeu aan deze carnavaleske rol. De 49 jarige Jan is automonteur en gedreven wagenbouwer. Hij is gehuwd met Monique die trainster is van de Dansgarde en daar ook hun beide dochters traint. Ook vele andere klussen zijn door Jan binnen de Raauw Ossekar gedaan, inmiddels is hij voor het 16e seizoen Raadslid. Adjudant Jeffrey is naast medebestuurslid (secretaris) ook Jan’s zwager en zo dus getrouwd met Petra. Ook zij is trainster van de Dansgarde en zo is dat cirkeltje rond. Jeffry is 30 jaar en NPI planner. Ingewijden weten, dat naast fanatiek waterpolo spelen, het beroemde “blauwe boekje” zijn grootste hobby is.
In hun proclamatie stelden beide heren volmondig, dat er veel tijd op de dansvloer doorgebracht gaat worden, er met carnaval niet gewerkt wordt en ook niet geklaagd, dat ook zij graag een biertje lusten en veel gein zullen gaan trappen. Het belooft een kleurrijk, vierenveertigste jubileumseizoen te worden.
Wij wensen Jan en Jeffry (de twee J's) een fantastisch seizoen toe!