Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug donderdag, 31 mrt 2011

Wie kleed ons aan?

Carnaval is voor iedereen alweer voorbij, maar de voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn alweer begonnen. Dat geldt natuurlijk ook voor ons, de Prinsengarde. Wij zijn een groep van 6 enthousiaste meiden die de eervolle taak hebben de stadsprins van Oss te mogen begeleiden bij zijn bezoeken, waar wij een spetterende dans laten zien. Zoals veel mensen willen ook wij met de tijd mee gaan en wordt het tijd voor verandering, nieuwe kostuums! Hierbij willen we graag jullie hulp inroepen. Wij willen jullie vragen mee te denken over nieuwe kostuums en jullie ideeën naar ons op te sturen. Als jou ontwerp gekozen wordt komen wij als tegenprestatie in onze nieuwe kostuums dansen!
​Er zijn natuurlijk wel een aantal eisen waar onze kostuums aan moeten voldoen, dat zijn de volgende:
- In de kostuums moeten de kleuren geel en blauw voorkomen, met blauw als hoofdkleur
- Het kostuum moet vlot zijn en van deze tijd, maar moet wel representatief blijven voor tijdens protocollen.
- Ons kostuum moet dansbaar zijn, er moet dus voldoende bewegingsruimte inzitten.
- Het kostuum moet geschikt zijn voor warme binnen temperaturen met feesten, maar ook de koude buitentemperaturen bij de optochten.
- Bij het kostuum is een hoofddeksel met veren verplicht. Dit kan variëren van een hoedje tot een haarband.
- Onder het kostuum moeten onze witten laarzen met blauwe streep passen.
Dus heb jij een leuk idee, maak er een schets van en stuur deze voor 11 juni op naar: prinsengarde@scvo.nl. Mocht je het per post op willen sturen kun je via dit mail adres informeren naar het postadres. Wie weet dansen wij volgend seizoen in door jou ontworpen kostuums!